Meest recente nieuws over Omroep Gelderland

Het meest recente nieuws van Omroep Gelderland uit eerste hand. We hebben het belangrijkste nieuws over de radiozender verzameld. Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

De 17e editie van De Gelderse Top 100 gaat van start

Radio Gelderland komt ook dit jaar weer met een De Gelderse Top 100. De nieuwe lijst is te horen op zaterdag 24 februari. In de lijst staan weer veel Gelderse artiesten, vande Achterhoekse band Normaal tot Frank Boeijen en van Waylon tot een Toontje Lager.

Datum publicatie: 13.02.2024

Voormalig Sublime-deejay Francis Broekhuijsen invaller bij Radio Gelderland

Voormalige Sublime-deejay Francis Broekhuijsen valt momenteel in bij Radio Gelderland. Tot en met vrijdag presenteert hij het lunchprogramma op de regionale omroep. ‘Lunchpauze’ heeft nog altijd geen nieuwe vaste presentator sinds het vertrek van Biem Buijs vorig jaar september.

Datum publicatie: 04.01.2024

Documentaire over monumentale zendcomplex Radio Kootwijk

Wat moet er met het monumentale zendcomplex Radio Kootwijk gebeuren? Op die vraag kwam jarenlang geen antwoord. Ondertussen verloederden de gebouwen snel. Hotel Radio brandde zelfs tot de grond toe af. Dorpsbewoners keken destijds machteloos toe. Inmiddels is het tij gekeerd.

Datum publicatie: 30.12.2023

Krantenman gaat Omroep Gelderland leiden

Marco Paans is per 15 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Gelderland. Hij neemt de functie over van Guus van Kleef, die sinds 2004 deze functie vervulde. Paans werkte al eerder in de mediawereld, waaronder 14 jaar voor Wegener Media.

Datum publicatie: 07.12.2023

Jeroen Drogt wordt invaller bij Radio Gelderland

Jeroen Drogt is vanaf maandag op invalbasis te horen op Radio Gelderland. Daar neemt hij deze week de middagshow van Irene ten Voorde over tussen 16.00 en 19.00 uur. Hij neemt dan samen met de luisteraars de dag door in ‘Thuis in Gelderland’.

Datum publicatie: 23.10.2023

Biem Buijs stopt na bijna 25 jaar met radiomaken: “Andere levensfase”

Biem Buijs stopt met radiomaken. Gisteren was hij voor de laatste keer te horen tijdens de lunchuren op Omroep Gelderland. “Er is een andere baan op mijn pad gekomen, een andere levensfase. Ik ga iets heel anders doen, bij de provincie Overijssel.

Datum publicatie: 30.09.2023

Arjan Snijders wordt eindredacteur radio bij Omroep Gelderland

Arjan Snijders gaat aan de slag bij Omroep Gelderland. Als eindredacteur gaat hij bij Radio Gelderland leidinggeven aan het team van radiomakers en daarnaast nieuwe plannen ontwikkelen om de regionale zender verder te laten groeien. Dat meldt Broadcast Magazine.

Datum publicatie: 18.08.2023