Meest recente nieuws over BNR Nieuws Radio

Het meest recente nieuws van BNR Nieuws Radio uit eerste hand. We hebben het belangrijkste nieuws over de radiozender verzameld. Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Nieuw luistercijferrecord voor BNR Nieuwsradio

De landelijke radiozender BNR Nieuwsradio heeft voor het eerst sinds 2010 een marktaandeel van 1 procent behaald in de doelgroep 13+, dat blijkt uit de cijfers van NMO (Nederlands Media Onderzoek).

Datum publicatie: 07.02.2024

Wilfred Genee vindt radiomaken ‘zoveel leuker dan tv’

Wilfred Genee is in de race om twee prijzen binnen te slepen: de radioring voor Beste Radioprogramma en de prijs voor Beste Presentator. “Eigenlijk versprak ik me van de week op tv een beetje, want ik zei dat ik radiomaken het leukste vond wat er is.

Datum publicatie: 24.01.2024

Pieter Omtzigt is BNR nieuwspersoon van het jaar 2023

Op zijn 50ste verjaardag is politicus Pieter Omtzigt door BNR uitgeroepen tot ‘Nieuwspersoon van het Jaar 2023‘. Dit gebeurde in het radioprogramma ‘De Ochtendspits‘ en was gebaseerd op de stemming van het BNR-publiek.

Datum publicatie: 08.01.2024

Wendy Beenakker benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van BNR

Wendy Beenakker is benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Samen met hoofdredacteur Marc Adriani vormt ze de hoofdredactie van de commerciële nieuwszender. Wendy was eerder onder meer verslaggever in de ochtendshow van Sander de Heer op Radio 2.

Datum publicatie: 15.12.2023

BNR Nieuwsradio zoekt nieuwspersoon van het jaar

Nu het jaar 2023 ten einde loopt, kijkt BNR Nieuwsradio terug op de personen die het nieuws hebben gedomineerd of de koers van het land hebben beïnvloed. Daarom gaat de nieuwszender opzoek naar de ‘nieuwspersoon van het jaar‘ 2023.

Datum publicatie: 12.12.2023

Speciale verkiezingsuitzendingen op BNR en Radio 1

BNR Nieuwsradio zendt vanavond een speciaal programma uit vanwege de verkiezingsuitslagen. Tijdens de BNR Uitslagenavond bespreken Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn de eerste exitpolls en uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen.

Datum publicatie: 22.11.2023

BNR-hoofdredacteur Marc Adriani twijfelt aan representativiteit luisteronderzoek

BNR-hoofdredacteur Marc Adriani is niet blij met het nieuwe luisteronderzoek van het NMO. Dit vertelde hij in het radioprogramma ‘Big Five van Art Rooijakker. Adriani was te gast ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van BNR.

Datum publicatie: 02.10.2023

BNR Nieuwsradio viert 25-jarig bestaan

Presentator Bas van Werven startte toen met de woorden: ‘Goedemorgen, het is zes uur. Welkom bij Business Nieuws 1395 AM’. Nu, 25 jaar later, viert BNR Nieuwsradio deze mijlpaal.

Datum publicatie: 15.09.2023

BNR Nieuwsradio viert 25-jarig bestaan met jubileumweek

Op donderdag 21 september 2023 is BNR precies 25 jaar de enige commerciële nieuwszender op de Nederlandse radio. BNR Nieuwsradio kwam in 1998 in de lucht via de AM. Presentator Bas van Werven startte toen met de woorden: ‘Goedemorgen, het is zes uur. Welkom bij Business Nieuws 1395 AM.

Datum publicatie: 14.09.2023

BNR onderzoekt de werkelijke waarde van een aandeel

In het nieuwe radioprogramma ‘Doorgelicht’ neemt presentatrice Nina van Dungen samen met Jim Tehupuring de luisteraars van BNR Nieuwsradio mee in de ontstaansgeschiedenis en werkelijke waarde van een beursgenoteerd bedrijf.

Datum publicatie: 08.09.2023