Meest recente nieuws over NPO Klassiek

Het meest recente nieuws van NPO Klassiek uit eerste hand. We hebben het belangrijkste nieuws over de radiozender verzameld. Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Tim Moen nieuwe zendermanager NPO Klassiek

Tim Moen start op 1 juli als zenderbaas van NPO Klassiek. Na het vertrek van Simone Meijer nam Moen de functie al tijdelijk waar. Sinds 2018 is hij adjunct-zendermanager van NPO Klassiek, daarvoor was hij eindredacteur klassiek bij AvroTros.

Datum publicatie: 06.06.2024

NPO Klassiek presenteert themaweek Kalm met Klassiek

Kalm met Klassiek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni te horen op NPO Klassiek, npoklassiek.nl en via de gratis NPO Luister-app.

Datum publicatie: 31.05.2024

NPO Klassiek presenteert themaweek Kalm met Klassiek

De programmering van NPO Klassiek staat een week lang in het teken van rustgevende muziek centraal. ‘Kalm met Klassiek‘ is te horen van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni tussen 07.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds op NPO Klassiek.

Datum publicatie: 31.05.2024

Saskia Voorbach nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert

Saskia Voorbach: “In deze baan komt voor mij alles samen. Mijn klassieke achtergrond, muzikale loopbaan en mijn interesses.

Datum publicatie: 27.05.2024

Saskia Voorbach nieuwe presentator Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek

Saskia Voorbach wordt per 1 september de nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek. Zij volgt daarmee Hans van den Boom op, die met pensioen gaat. Aanstaande zondag (26 mei) presenteren Hans en Saskia sámen de laatste live-uitzending van dit seizoen.

Datum publicatie: 24.05.2024

Dieuwertje Blok stopt tijdelijk bij NPO Klassiek

Dieuwertje Blok stopt tijdelijk bij NPO Klassiek, waar ze het radioprogramma Podium presenteert. De 66-jarige presentatrice legt haar werk neer vanwege kanker in haar neus en de noodzaak van een neusamputatie.

Datum publicatie: 26.04.2024

Zendermanager Simone Meijer weg bij NPO Klassiek

Simone Meijer stopt per 1 juni als zendermanager bij NPO Klassiek. Ze is dan ruim vijf jaar zenderbaas bij de publieke radiozender geweest. Simone wordt directeur-bestuurder bij Stichting Omroep Muziek (SOM), waar het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest onderdeel van zijn.

Datum publicatie: 28.03.2024

NPO Klassiek eert meest geliefde werk van Bach

Naast de Matthäus is er in aanloop naar Pasen ook ruimte voor andere passiemuziek in de radioprogramma’s van NPO Klassiek. Op npoklassiek.nl/matthaus is alles over de Matthäus-Passion te vinden.

Datum publicatie: 21.03.2024

Rogier van Otterloo in de top 3 NPO Klassiek Filmmuziek Top 200

Voor het eerst heeft de Nederlandse componist Rogier van Otterloo met Soldaat van Oranje een top 3-notering behaald in de ‘NPO Klassiek Filmmuziek Top 200‘. Hij wordt voorgegaan door John Williams met Schindler’s List op de tweede plaats.

Datum publicatie: 05.03.2024

Stroomstoring legt zendmast Markelo stil

De radiozenders die te horen zijn via de zendmast Markelo waren gisteren even niet te ontvangen want er was een stroomstoring. Netbeheerder Enexis had te maken met een stroomstoring waardoor 10.000 huishoudens zonder stroom zaten en ook de zendmast Markelo.

Datum publicatie: 03.03.2024