Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Emotionele presentator en sidekick zoeken steun bij bellers

Radio Noord krijgt vanaf 2024 een nieuwe programmering. Hoe die eruit zal zien is nog niet bekend. Presentator Oetse Eilander kreeg als eerste te horen dat zijn programma volgend jaar stopt.

Datum publicatie: 11.09.2023

Hans Schiffers: Gerard Ekdom gaat ooit weer ‘Arbeidsvitaminen’ presenteren

Gerard Ekdom gaat op termijn de ‘Arbeidsvitaminen’ weer presenteren. Dat verwacht Hans Schiffers, die het radioprogramma nu nog presenteert op NPO Radio 5. “Hierna komt Gerard Ekdom, die neemt het gewoon weer over straks”, zegt Hans in de podcast ‘De Broadcast’.

Datum publicatie: 08.09.2023

100% NL start maandag met ‘Meezing Top 1000’

Radiozender 100% NL start maandag (11 september) met de ‘Meezing Top 1000‘. Het meezingen met muziek heeft namelijk een positief effect op de gezondheid. De aanmaak van het zogenaamde knuffelhormoon kan stress en angst doen verminderen.

Datum publicatie: 08.09.2023

BNR onderzoekt de werkelijke waarde van een aandeel

In het nieuwe radioprogramma ‘Doorgelicht’ neemt presentatrice Nina van Dungen samen met Jim Tehupuring de luisteraars van BNR Nieuwsradio mee in de ontstaansgeschiedenis en werkelijke waarde van een beursgenoteerd bedrijf.

Datum publicatie: 08.09.2023

NPO Radio 1 onderzoekt toename van drugscriminaliteit

Wantrouwen in de overheid, naïviteit en een gebrekkige controle zorgen. Dat zorgt volgens NPO Radio 1 voor een grote toename van drugscriminaliteit in de drie noordelijke provincies.

Datum publicatie: 08.09.2023

Slam verlengt Housuh in de Pauzuh permanent met een uur

Radiozender Slam verlengd het populaire lunchprogramma ‘Housuh in de Pauzuh’ permanent met een uur. In het kader van de Slam Feestweek werd het programma deze week al met een uur verlengd tot 14 uur, maar deze verlenging wordt voortgezet. Sinds september 2018 is Housuh in de Pauzuh te horen op Slam.

Datum publicatie: 08.09.2023

Zo klinkt de nieuwe audiovormgeving van NH (audio)

Sinds maandag is NH, de regionale radiozender voor Noord-Holland, in een nieuw jasje gestoken. Naast een nieuwe programmering heeft het station ook een nieuw jinglepakket gekregen. Dit keer tekende Pure Jingles voor het nieuwe pakket van NH, die daarmee de fakkel heeft overgenomen van KH Music.

Datum publicatie: 07.09.2023

Mart Grol aan de slag als nieuwslezer bij Qmusic en JOE

Mart Grol is weer op de radio te horen. De voormalig nieuwslezer van Radio 538 is begonnen als nieuwlezer bij Qmusic en JOE. “Heerlijk om weer radio te maken”, schrijft hij.

Datum publicatie: 07.09.2023

NMO Luisteronderzoek week 35-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 35 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,9%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,3%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 10,0%.

Datum publicatie: 06.09.2023

Dit is de voorlopige programmering van Joe

Joe is afgelopen vrijdag officieel gelanceerd als tweede landelijke zender op FM van DPG. Onder het mom van ‘Good times, great music’, draait het station de grootste hits uit de jaren’70, ’80 en ’90.

Datum publicatie: 06.09.2023