Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Rapper Boef boos op Radio 538: “Alleen omdat ik geen witte Nederlander ben”

Rapper Boef is niet te spreken over een actie van Radio 538 en heeft op social media uitgehaald naar de zender.

Datum publicatie: 26.05.2024

Marvin Gaye opnieuw op 1 in de Sublime Soul Top 1000

Marvin Gaye staat ook in de vierde editie van de Sublime Soul Top 1000 op nummer 1 met het nummer ‘What’s Going On’. Maandagochtend om 9 uur start Sublime met een nieuwe editie van de lijst met de beste soul en neo-soul nummers.

Datum publicatie: 26.05.2024

538 Ochtendshow viert 1-jarig bestaan met luisteraars in de kroeg

De 538 Ochtendshow met Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen is binnenkort precies een jaar op Radio 538 te horen. En dat wordt feestelijk gevierd met luisteraars vanuit een speciale bruine kroeg met Amsterdamse Arie achter de tap.

Datum publicatie: 25.05.2024

NPO Radio 1 in april opnieuw meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in april opnieuw het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Ook in maart stond de nieuws- en sportzender bovenaan de lijst. In april werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,03 miljoen keer gestart (gs).

Datum publicatie: 24.05.2024

Saskia Voorbach nieuwe presentator Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek

Saskia Voorbach wordt per 1 september de nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek. Zij volgt daarmee Hans van den Boom op, die met pensioen gaat. Aanstaande zondag (26 mei) presenteren Hans en Saskia sámen de laatste live-uitzending van dit seizoen.

Datum publicatie: 24.05.2024

Aantal regionale commerciële FM-kavels krimpt, startprijzen voor veiling bekend

De commerciële regionale FM-kavels gaan onder de veilinghamer. Dat gebeurde vorig jaar al met de landelijke kavels, maar deze zomer is het de beurt aan de kleinere, regionale FM-kavels. Het aantal regionale kavels wordt daarbij bijna gehalveerd: van ruim 50 naar 27.

Datum publicatie: 24.05.2024

Tannaz Hajeby parodieert landelijke radiostations (filmpjes)

Tannaz Hajeby, bekend van haar nachtelijke radioprogramma ‘Dit Is Tannaz’ op NPO Radio 2, breidt haar repertoire uit. De deejay, die van dinsdag tot en met vrijdag tussen 4 en 6 uur ’s nachts te horen is, maakt nu ook naam als komediant op sociale media.

Datum publicatie: 23.05.2024

Tom de Graaf vader geworen van een dochter

Tom de Graaf is dinsdag vader geworden van dochter Rosie Olivia. Dit vertelde de 3FM-dj vanmorgen in zijn programma. “Moeder en kind maken het goed, dat zeggen ze dan altijd, hè? En dat is ook zo, dus ik ben blij dat ik dit eindelijk ook kan zeggen.

Datum publicatie: 23.05.2024

Patrick Lodiers mist presentatiewerk op Radio 1: “valt zwaarder dan gedacht”

Patrick Lodiers heeft het er moeilijk mee dat hij zijn presentatiewerk op NPO Radio 1 heeft moeten opgeven. “Het valt mij zwaarder dan gedacht”, zegt hij in de Tafkal Podcast. “Elke vrijdag radiomaken vond ik echt te gek om te doen.

Datum publicatie: 23.05.2024

Evelien de Bruijn vond ochtendshow op Radio 10 slopend: “Ik was kapot”

Evelien de Bruijn stopte eind vorig jaar als sidekick van de ochtendshow op Radio 10, omdat het vroege ochtendritme begon op te breken. “Ik was kapot, ik was zo moe. Ik vond het lekker om afstand te nemen en uit te slapen”, vertelt ze in de podcast ‘Dit Was de Radio’.

Datum publicatie: 23.05.2024