Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Radiozenders doen mee aan de Nijmeegse 4Daagse

Verschillende radiostations doen verslag van de Nijmeegse 4Daagse. Zenders laten iemand meelopen en maken de ochtendshow vanaf de 106de editie van het wandelevenement. RadioFreak zet alles op een rijtje.

Datum publicatie: 15.07.2024

Frank Dane al tijdje afwezig op Radio 538, ook deze week

Frank Dane is ook deze week niet te horen op Radio 538. De radio-dj is al een poosje afwezig. Eerder zei de zender dat er sprake was van ziekte, nu wordt er gesproken over familieomstandigheden. “Uit respect doen we daar verder geen uitspraken over”, zegt een woordvoerder van 538.

Datum publicatie: 15.07.2024

Joeri Stubenitsky nieuwe nieuwslezer in de middag op NPO Radio 2

Joeri Stubenitsky wordt de nieuwe vaste nieuwslezer in de middag op NPO Radio 2. Hij neemt hiermee het stokje over van Matijn Nijhuis, die donderdag afzwaait en naar Radio 10 vertrekt. “Ik kijk er enorm naar uit om onderdeel te worden van deze fantastische zender!”, aldus Stubenitsky.

Datum publicatie: 15.07.2024

Summer Top 101 vrijdag alsnog op Sky Radio

Sky Radio zendt komende vrijdag (19 juli) alsnog de ‘Summer Top 101’, de lekkerste zomerhits volgens het radiostation en de luisteraars, uit. Het was de bedoeling dat de lijst al afgelopen vrijdag zou worden uitgezonden, maar vanwege het slechte weer werd de lijst uitgesteld.

Datum publicatie: 15.07.2024

FunX in een nieuw jasje: Your City, Your Sound (audio)

NPO FunX is afgelopen vrijdag (12 juli) in een nieuw jasje gestoken. De radiozender voor jongeren in de vier grote steden heeft een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, een nieuwe pay-off en een vernieuwd jinglepakket.

Datum publicatie: 14.07.2024

Den’s Fever komende vrijdag voor het laatst op Radio 10

Het programma ‘Den’s Fever’ met Dennis Verheugd is komende vrijdagavond (19 juli) voor het laatst te horen op Radio 10. “Het programma gaat stoppen”, aldus Verheugd. “Radio 10 gaat de komende tijd een andere koers varen en daar past Den’s Fever niet meer bij.

Datum publicatie: 13.07.2024

NPO Radio 2 en NPO Radio 5 in teken van 4Daagse

De NPO Radio 2-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte presenteren elke dag wandelend hun ochtendshow Jan-Willem Start Op (van 06.00 tot 09.

Datum publicatie: 13.07.2024

Stand van Nederland: Generatie AI op NPO Radio 1

In de radio pop-up show Stand van Nederland: Generatie AI worden we verrast door de meest recente ontwikkelingen op het vlak van AI.

Datum publicatie: 12.07.2024

Cécile Narinx stopt na ruim een jaar als hoofdredacteur L1: “Ik ben niet het juiste type”

Cécile Narinx stopt na ruim een jaar als hoofdredacteur bij de Limburgse regionale omroep L1. Dit hebben directie en hoofdredacteur gezamenlijk besloten. Narinx was sinds 1 maart 2023 hoofdredacteur van L1. Ze volgde Leo Hauben op die 30 jaar aan het roer stond van de omroep.

Datum publicatie: 12.07.2024

Omroep Gelderland live bij 4Daagse Intocht in Nijmegen

Net als in voorgaande jaren zendt Omroep Gelderland op de slotdag van de 4Daagse in Nijmegen, vrijdag 19 juli, de intocht op de ‘Via Gladiola’ live uit op radio en televisie. Hier wandelen alle deelnemers richting de eindstreep om uiteindelijk het 4Daagsekruis te behalen.

Datum publicatie: 12.07.2024