Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Anton van Lieshout benoemd tot Head of Music van Mediahuis Radio

Mediahuis Radio heeft Anton van Lieshout per direct benoemd tot Head of Music van de hele radiotak. Hij wordt hiermee verantwoordelijk voor muzikale inhoud van Radio Veronica, 100% NL, Slam, Sublime en Sunlite.

Datum publicatie: 12.07.2024

NLPO:”Nominaties ‘Omroep van het jaar 2024’ bekend

De lokale omroepen 1Twente, OPEN Rotterdam, RTV NOF (Noordoost Friesland) en Studio Alphen zijn genomineerd voor de titel ‘Omroep van het Jaar 2024’.

Datum publicatie: 12.07.2024

Invallers bij middagshows 3FM en 538 vanwege uitschakeling Nederland op EK

De radioprogramma’s die vanwege het EK voetbal vanuit Duitsland kwamen keren terug naar Nederland, door de uitschakeling van Nederland op het voetbaltoernooi. Daardoor worden de middagshows van zowel Radio 538 als NPO 3FM vanmiddag door vervangers gepresenteerd.

Datum publicatie: 11.07.2024

Sky Radio stelt ‘Summer Top 101’ uit vanwege slechte weer

Herfstweer is het momenteel niet, maar van hoog zomer kunnen we ook niet spreken. Sky Radio zou vanaf morgen de Summer Top 101 uitzenden, maar vanwege het gebrek aan zomers weer wordt dat uitgesteld. Wanneer de lijst met de populairste zomerhits wel uitgezonden gaat worden, is niet duidelijk.

Datum publicatie: 11.07.2024

NPO Radio 2 en NPO Radio 5 in teken van 4Daagse

NPO Radio 2 en NPO Radio 5 staan dit jaar samen uitgebreid stil bij de Nijmeegse 4Daagse, die van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli wordt gelopen. Het wandelevenement beleeft dit jaar zijn 106de editie.

Datum publicatie: 11.07.2024

Luistercijfers week 27: Qmusic en Radio 2 nagenoeg even groot

Het marktaandeel van NPO Radio 2 en Qmusic scheelde vorige week slechts 0,1 procentpunt. Dat blijkt uit de luistercijfers van NMO over week 27. Beide zenders verloren marktaandeel, maar blijven de twee meest beluisterde radiostations van ons land.

Datum publicatie: 10.07.2024

Directeur Bert Klaver vertrekt bij regionale omroep Rijnmond

Directeur/bestuurder Bert Klaver vertrekt aan het einde van dit jaar bij Rijnmond, de regionale publieke omroep voor de zuidelijke helft van Zuid-Holland. “Mijn werk is gedaan; de klus is geklaard.” Klaver werkte negen jaar lang bij Rijnmond.

Datum publicatie: 09.07.2024

Qmusic stuurt luisteraars naar de Olympische Spelen in Parijs in nieuw spel: Wat is de kans

Bij Qmusic maken luisteraars vanaf maandag (15 juli) dagelijks kans op een arrangement voor twee personen naar de Olympische Spelen in Parijs. Hiervoor introduceert de radiozender een nieuw spel: Wat is de kans dat jij naar de Olympische Spelen gaat.

Datum publicatie: 09.07.2024

Giel Beelen deze zomer in de ochtend op Radio 2

Giel Beelen is deze zomer vijf weken terug op NPO Radio 2. Samen met Roelof de Vries vervangt hij de ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, die dan met vakantie zijn.

Datum publicatie: 08.07.2024

L1 wil reorganiseren, onrust onder personeel groeit

Opnieuw is het onrustig bij L1. De regionale omroep van Limburg wil reorganiseren, waarbij de focus meer op online moet komen te liggen. Die reorganisatie zou op een dwingende manier worden opgelegd door de directie en hoofdredactie, zegt een deel van het personeel.

Datum publicatie: 08.07.2024