Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Stembus Klassieke Top 400 rijdt door Nederland en Duitsland

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen vanaf donderdag 26 september weer stemmen voor de Klassieke Top 400 op NPO Klassiek. De stembus gaat open tijdens een live-uitzending, waarbij publiek aanwezig kan zijn. Stemmen kan via de website van NPO Klassiek.

Datum publicatie: 23.09.2024

100% NL eert André Hazes met Top HaZes (Update)

Het is maandag (23 september) precies 20 jaar geleden dat André Hazes overleed. 100% NL eert de volkszanger daarom met de Top HaZes, de zes beste nummers van Hazes volgens de luisteraars.

Datum publicatie: 23.09.2024

Tim op het Broek vertrekt bij KINK, donderdag voor het laatst te horen

Tim op het Broek vertrekt bij KINK. Hij is aankomende donderdag voor het laatst te horen op de radiozender. De dj kan aan de slag bij NPO Radio 2, maar KINK houdt hem aan het concurrentiebeding. “Tussen mij en KINK is er gewoon een zakelijk geschil, dat is alles”, zei Tim daarover.

Datum publicatie: 23.09.2024

Klaas van der Eerden voelde zich ‘erbij gelapt’ door Wietze de Jager

Anderhalf jaar lang presenteerden Wietze de Jager en Klaas van der Eerden de ochtendshow op Radio 538. Niet alleen de start ging gepaard met een mediarel, maar ook het einde nadat De Jager op de radio gepleit had voor een papadag. “Ik werd erin meegesleept”, aldus Van der Eerden.

Datum publicatie: 23.09.2024

Joe gestart met presentatie in het weekend

Het weekend van Joe is sinds kort niet meer geheel non-stop. Op zaterdag en zondag zijn nu tussen 9 en 17 uur Daniël Smulders en Ingrid Pérez enkele keren per uur te horen. Het gaat om een tweetal korte presentaties per uur rond kwart over en kwart voor.

Datum publicatie: 22.09.2024

Erik de Zwart: “Ik heb op Radio 5 het dubbele aantal luisteraars van Radio 3”

Erik de Zwart presenteert elke vrijdag het ‘Top 40 Hitdossier’ op NPO Radio 5. “Wist je dat daar een miljoen mensen naar luisteren? Het dubbele van Radio 3”, zegt Erik in Het Parool, doelend op 3FM. “Wat ik nu doe, die nostalgie van het Top 40 Hitdossier, dat is mooi.

Datum publicatie: 22.09.2024

Joy Stempher weg bij KINK

Joy Stempher heeft gisteren haar laatste uitzending bij KINK gemaakt. Ze presenteerde op vrijdagmiddag een programma samen met Tim Op het Broek en was daarnaast solo in de nacht te horen. Ook presenteerde ze een podcast. Het vertrek van Joy lijkt niet haar eigen keuze.

Datum publicatie: 21.09.2024

Koning Willem-Alexander opent nieuw onderkomen Qmusic en Joe

Koning Willem-Alexander opent op donderdagmorgen 10 oktober officieel Mediavaert, het Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media in Amsterdam. Mediavaert biedt onderdak aan 25 mediamerken, waaronder radiostations Qmusic en Joe.

Datum publicatie: 20.09.2024

Isabelle Brinkman tijdelijk te horen op KINK

Brinkman kijkt uit naar haar nieuwe plek: “Ik hoefde niet lang na te denken toen KINK vroeg een aantal programma’s voor ze presenteren.

Datum publicatie: 20.09.2024

Hotel California terug op 1 in NPO Radio 5 Evergreen Toplijst van de Jaren 70

‘Hotel California’ van Eagles herovert de eerste plaats in de Evergreen Toplijst van de Jaren 70 van NPO Radio 5. De mede door luisteraars samengestelde lijst vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 70 en is vrijdag (20 september) te horen van 6 tot 20 uur op NPO Radio 5.

Datum publicatie: 19.09.2024