Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Sky Radio al druk bezig met voorbereidingen kerst: Sky Christmas terug op DAB+

Het einde van het jaar nadert langzaam en dus is Sky Radio alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstperiode. Sinds maandag is daarom Sky Radio Christmas (X-mas) weer te beluisteren via DAB+ en internet. Sky Christmas draait alle bekende kerstklassiekers als ‘Last Christmas’ van Wham!

Datum publicatie: 02.10.2023

BNR-hoofdredacteur Marc Adriani twijfelt aan representativiteit luisteronderzoek

BNR-hoofdredacteur Marc Adriani is niet blij met het nieuwe luisteronderzoek van het NMO. Dit vertelde hij in het radioprogramma ‘Big Five van Art Rooijakker. Adriani was te gast ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van BNR.

Datum publicatie: 02.10.2023

3FM deejays hangen spandoek op voor Songfestival op Mediapark

NPO 3FM deejays Jamie Reuter en Olivier Bakker hebben in ruim twee weken tijd 25.000 handtekeningen opgehaald voor hun petitie om zanger Joost Klein naar het Songfestival te krijgen. Of het helpt is de vraag. Er zijn ruim zeshonderd inzendingen dit jaar.

Datum publicatie: 02.10.2023

‘Engelbewaarder’ nieuwe nummer 1 in Sterren NL Nederlandstalige Top 1000

‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker is dit jaar de nieuwe nummer 1 van de Nederlandstalige Top 1000 van NPO Sterren NL Radio. Het is tevens de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst die nog tot en met vrijdag wordt uitgezonden.

Datum publicatie: 02.10.2023

God is a DJ van Faithless meest iconische dancetrack allertijden

In aanloop naar het Amsterdam Dance Event dat 18 oktober start, brengt SLAM! het ultieme voorprogramma op de radio met de beste dancetracks op een rij.

Datum publicatie: 02.10.2023

Slam Dance 1000 keert na jaar afwezigheid terug

Na een jaar te hebben overgeslagen, is de Slam Dance 1000 weer terug. In aanloop naar het ADE in Amsterdam zendt Slam gedurende twee weken de lijst met beste dancehits ooit uit. De afgelopen weken kon er gestemd worden voor de lijst.

Datum publicatie: 01.10.2023

Gijs Staverman ontkent overstap naar JOE: “Ik zit nog veel te lekker waar ik zit”

Gijs Staverman die NPO Radio 2 verlaat, om bij JOE aan de slag te gaan. Onder meer De Telegraaf en Patrick Kicken melden dat Gijs die overstap zou overwegen. Maar de Radio 2-dj zelf ontkent in alle toonaarden. “Ik heb nooit gesprekken met hun bazen gevoerd.

Datum publicatie: 01.10.2023

Anoûl Hendriks maakt ochtendshow voor radiostation SLAM!

Daarnaast verhuist Het AvondCircus met Daniël Lippens, Erik-Jan Rosendahl en Julia Maan naar een eerder tijdstip van 16.00 tot 19.00 uur. Het programma wordt dan ook omgedoopt tot Het MiddagCircus.

Datum publicatie: 30.09.2023

Biem Buijs stopt na bijna 25 jaar met radiomaken: “Andere levensfase”

Biem Buijs stopt met radiomaken. Gisteren was hij voor de laatste keer te horen tijdens de lunchuren op Omroep Gelderland. “Er is een andere baan op mijn pad gekomen, een andere levensfase. Ik ga iets heel anders doen, bij de provincie Overijssel.

Datum publicatie: 30.09.2023

Mattie Valk over Coen en Sander naar JOE: “Dwingt mij onszelf weer opnieuw uit te vinden”

Mattie Valk krijgt er een nieuwe concurrent bij in de ochtend, nu Coen en Sander de ochtendshow op JOE gaan presenteren. “Het dwingt mij en Marieke om onszelf weer opnieuw uit te gaan vinden”, zegt Mattie in De Telegraaf.

Datum publicatie: 30.09.2023