Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Qmusic marktleider in doelgroep 20-49 jaar en JOE noteert flinke stijging

Dit zijn de eerste cijfers waarbij een vergelijking te maken is met dezelfde periode van het voorgaande jaar, toen de nieuwe luistercijfermeting van start is gegaan.

Datum publicatie: 08.02.2024

Pilotzender NPO BLEND lanceert programmering

NPO BLEND lanceert voor het eerst gepresenteerde programma’s op de experimentele zender.

Datum publicatie: 08.02.2024

Luistercijfers week 5: Radio 2 blijft marktleider, Sky daalt

NPO Radio 2 blijft ook in week 5 marktleider. Dit blijkt uit de jongste luistercijfers. Sky Radio levert deze week het meeste marktaandeel in en wordt ingehaald door Radio 538. Die laatste zender is de grootste stijger over één week, gevolgd door Qmusic.

Datum publicatie: 07.02.2024

3FM-dj Andres Odijk komt terug op uitspraken: “Ik heb soms nog wat te leren”

Andres Odijk vertelde vrijdag in zijn programma op NPO 3FM dat hij zelf grensoverschrijdend gedrag heeft ervaren. Maar de jock erkent nu dat hij zijn verhaal “niet helemaal handig heeft verteld, waardoor er nu een beeld ontstaat van grensoverschrijding.

Datum publicatie: 07.02.2024

Timur Perlin 2 maanden lang op Joe

Timur Perlin is de komende twee maanden op Joe te horen. Dit meldt de deejay op Instagram. Perlin kruipt van maandag tot en met donderdag van 10 tot 13 uur achter de microfoon.

Datum publicatie: 07.02.2024

Dennis Ruyer krijgt eigen ochtendshow op Radio 538

Lindo Duvall schuift met de start van Ruyers programma twee uur op naar 12.00 uur. Zijn show wordt een uur korter. Mark Labrand neemt het om 14.

Datum publicatie: 07.02.2024

Nieuw luistercijferrecord voor BNR Nieuwsradio

De landelijke radiozender BNR Nieuwsradio heeft voor het eerst sinds 2010 een marktaandeel van 1 procent behaald in de doelgroep 13+, dat blijkt uit de cijfers van NMO (Nederlands Media Onderzoek).

Datum publicatie: 07.02.2024

DI-RECT, Douwe Bob, Roxy Dekker en The Indien treden op bij 3FM Awards

De Haagse band DI-RECT was te gast en mocht aankondigen dat zij optreden tijdens de awardshow.

Datum publicatie: 06.02.2024

Radio Veronica stuurt luisteraars naar wereldconcerten

Februari is Concertmaand op Radio Veronica en daarom vliegt het station luisteraars naar de grootste artiesten op aarde: U2:UV Achtung Baby Live at Sphere in Las Vegas, Bruce Springsteen in San Francisco en Red Hot Chili Peppers in Toronto.

Datum publicatie: 06.02.2024

Wielren-commentator Gio Lippens na 35 jaar gestopt: “Keuze binnen een uur gemaakt”

Gio Lippens heeft na 35 jaar afscheid genomen van de NOS. Op NPO Radio 1 vertelde de wielren-commentator dat hij de beslissing om te stoppen samen met z’n vrouw nam. “Het is ook wel leuk om nu te stoppen. Volgens mij heb ik die keuze in een uurtje tijd gemaakt, nog niet eens.

Datum publicatie: 06.02.2024