Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Middagshow Sublime stopt voortaan een uur eerder

Sublime heeft met het vertrek van de FM een wijziging doorgevoerd in de programmering. De ‘Sublime Middagshow’ stopt voortaan een uur eerder en is tussen 16:00 en 18:00 uur te horen.

Datum publicatie: 04.09.2023

3FM komt met nieuwe Top 1003 van deze Eeuw

NPO 3FM komt volgende week met een nieuwe editie van de ‘Top 1003 van deze Eeuw’. Deze lijst bevat de beste nummers vanaf 2000 die passen in het format van 3FM. Deze is vanaf maandag 11 september twee weken lang te horen op de publieke zender.

Datum publicatie: 04.09.2023

Cor Bakker heeft laatste radioshow bij NH Radio erop zitten

Pianist en presentator Cor Bakker heeft afgelopen zondag voor de laatste keer zijn programma ‘De Keuze van Cor‘ gepresenteerd bij bij de regionale publiek omroep NH Radio. De 62-jarige Bakker heeft zelf besloten te stoppen bij NH.

Datum publicatie: 04.09.2023

‘Break My Heart’ van Rondé in augustus het meest gedraaid op de Nederlandse radio

Het nummer ‘Break My Heart‘ van Rondé staat op de eerste plaats in de AirPlay Top 20 van augustus 2023. In juli stond het nummer nog op plaats 14, maar in augustus was het de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Dit meldt SoundAware.

Datum publicatie: 04.09.2023

NPO Radio 2 in teken van De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september traditiegetrouw een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemerHet bericht NPO Radio 2 in teken van De grote Radiocollecte voor KWF verscheen eerst op MediaMagazine.

Datum publicatie: 03.09.2023

Iwan Reuvekamp stopt als hoofd audio en podcast bij DPG en wordt zendermanager van JOE

Iwan Reuvekamp is gestopt als hoofd audio en podcast bij DPG Media en is de zendermanager van JOE. De zender is vandaag begonnen met landelijk uitzenden op de FM.

Datum publicatie: 01.09.2023

Toekomst van Wietze de Jager bij 538 blijft ongewis: “Nog niet duidelijk”

Keert Wietze de Jager nog terug bij Radio 538 of niet? Die vraag doemt op, nu 538 de nieuwe weekendprogrammering bekend heeft gemaakt. Grote afwezige daarin is Wietze. De jock staat nog steeds onder contract bij 538, bevestigt de zender.

Datum publicatie: 01.09.2023

BNR kleedt programmering uit en stapt over op ANP-bulletins

BNR Nieuwsradio past vanaf komende maandag de programmering aan. Zoals eerder al bekend werd, stopt het programma ‘BNR Breekt’ omdat de nieuwszender moet bezuinigen vanwege de hoge kosten die het moet betalen voor zijn FM-frequenties. Het programma is vandaag voor het laatst te horen.

Datum publicatie: 01.09.2023

Fred van Leer stopt na 8 jaar bij Mattie & Marieke

Fred van Leer stopt na acht jaar met zijn wekelijkse item in Mattie & Marieke. Dat heeft de stylist laten weten op Instagram. “Na 8 jaar lang bellen iedere vrijdag hebben we besloten om te stoppen en ruimte te maken voor andere dingen”, schrijft Fred.

Datum publicatie: 01.09.2023

Radio 538 luidt weekend vroeger in

Vanaf 1 september krijgt het weekendprogramma een frisse impuls met een vervroegde start. Met Niek van der Bruggen op vrijdagen van 12.00 uur tot 15.

Datum publicatie: 01.09.2023