Meest recente nieuws over NPO Radio 1

Het meest recente nieuws van NPO Radio 1 uit eerste hand. We hebben het belangrijkste nieuws over de radiozender verzameld. Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Radio 1 vernieuwt audiovormgeving (en dat klinkt zo)

Op NPO Radio 1 is vanaf vandaag een nieuw pakket audiovormgeving te horen. Zo zijn de muziekjes – ook wel bedjes genoemd – voor het nieuws, weer en verkeer vernieuwd. Ook de uuropeners van de programma’s klinken anders.

Datum publicatie: 01.01.2024

NPO Radio 1-lunchprogramma De Nieuws BV bestaat 10 jaar

Het NPO Radio 1-lunchprogramma ‘De Nieuws BV’ bestaat 10 jaar. Op 1 januari 2014 om 12 uur ging de eerste uitzending van start. Tien jaar later viert het programma deze mijlpaal met een speciale jubileumuitzending.

Datum publicatie: 01.01.2024

NPO Radio 1 ook in november meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in november het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de tiende maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert. Grootste stijger deze meting is Sky Radio Christmas.

Datum publicatie: 27.12.2023

Mandy Woelkens krijgt weekendprogramma op Radio 1, ‘Pointer’ verliest zendtijd

NPO Radio 1 voert de nodige wijzigingen in de programmering door. Vooral in het weekend gaat het uitzendschema vanaf januari op de schop.

Datum publicatie: 14.12.2023

Stephan Komduur nieuwe presentator De Nieuws BV op vrijdag

Stephan Komduur wordt de nieuwe presentator van het NPO Radio 1-lunchprogramma ‘De Nieuws BV’ op vrijdag. Vanaf maart neemt hij het stokje over van Patrick Lodiers. “Heel veel zin in,” reageert Komduur. Natasja Gibbs blijft de andere dagen presenteren.

Datum publicatie: 14.12.2023

Publieke omroep vernieuwt journalistieke en actuele programmering

De publieke omroep vernieuwt in 2024/2025 de journalistieke en actuele programmering. De NPO en omroepen zijn op dit moment nog in gesprek over de veranderingen in de volledige breedte van het journalistieke en actuele aanbod.

Datum publicatie: 07.12.2023

NPO Radio 1 ook in oktober meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in oktober het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de negende maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert.

Datum publicatie: 23.11.2023

Speciale verkiezingsuitzendingen op BNR en Radio 1

BNR Nieuwsradio zendt vanavond een speciaal programma uit vanwege de verkiezingsuitslagen. Tijdens de BNR Uitslagenavond bespreken Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn de eerste exitpolls en uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen.

Datum publicatie: 22.11.2023

Kro-Ncrv schrapt Waku Waku-afleveringen met Tim den Besten

De NPO zendt deze week herhalingen van het NTR-programma ‘Vlogmania’ uit in plaats van de spelshow ‘Waku Waku’ waarin presentator Tim den Besten als kandidaat te zien zou zijn. Kro-Ncrv heeft dat besluit in goed overleg met de NPO besloten.

Datum publicatie: 14.11.2023

Andrew Makkinga nieuwe presentator ‘Kunststof’ op Radio 1

Andrew Makkinga wordt vanaf januari 2024 één van de presentatoren van ‘Kunststof’. Momenteel is Willemijn Veenhoven te horen, zij zal samen met Andrew wisselt het kunst- en cultuurprogramma op NPO Radio 1 gaan presenteren. Andrew is geen onbekende in het Nederlandse medialandschap.

Datum publicatie: 10.11.2023