Meest recente nieuws over NPO Radio 1

Het meest recente nieuws van NPO Radio 1 uit eerste hand. We hebben het belangrijkste nieuws over de radiozender verzameld. Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Lex Harding (79) krijgt Gouden Harp: “Hij is van onschatbare waarde”

Radio-icoon Lex Harding (79) krijgt dit jaar de Gouden Harp uitgereikt. Dat werd vanochtend bekendgemaakt in het programma ‘Spraakmakers’ op NPO Radio 1.

Datum publicatie: 03.06.2024

Kamermeerderheid wil vergunning NPO met slechts één jaar verlengen

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) niet met twee jaar, maar met slechts één jaar verlengen.

Datum publicatie: 28.05.2024

NPO Radio 1 in april opnieuw meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in april opnieuw het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Ook in maart stond de nieuws- en sportzender bovenaan de lijst. In april werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,03 miljoen keer gestart (gs).

Datum publicatie: 24.05.2024

Patrick Lodiers mist presentatiewerk op Radio 1: “valt zwaarder dan gedacht”

Patrick Lodiers heeft het er moeilijk mee dat hij zijn presentatiewerk op NPO Radio 1 heeft moeten opgeven. “Het valt mij zwaarder dan gedacht”, zegt hij in de Tafkal Podcast. “Elke vrijdag radiomaken vond ik echt te gek om te doen.

Datum publicatie: 23.05.2024

Coalitieakkoord: NPO moet 100 miljoen euro bezuinigen

De publieke omroep moet 100 miljoen euro bezuinigen. Dat staat in het nieuwe regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. “In een rechtsstaat is betrouwbare informatievoorziening van wezenlijk belang”, schrijven de partijen.

Datum publicatie: 16.05.2024

NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis

NPO Radio 1 schenkt de komende weken veel aandacht aan de Europese verkiezingen en gaat daarbij het land in om in gesprek te gaan met het publiek. Tijdens de verkiezingscampagne op NPO Radio 1 is het ‘DIDD Verkiezingscafé’ opnieuw geopend.

Datum publicatie: 15.05.2024

Ongehoord Nederland haalt uit: “Programma’s op Radio 1 categorisch geweigerd”

Ongehoord Nederland (ON) wil maar al te graag programma’s maken op NPO Radio 1, maar de omroep wordt “categorisch geweigerd”. Dat schrijft ON in haar jaarverslag.

Datum publicatie: 09.05.2024

Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3

Paul Rabbering is vanaf juni de nieuwe vaste zenderstem van NPO 1. Rabbering kondigt als stationvoice tv-programma’s aan en is ook het geluid in andere promotionele uitingen van NPO 1. Hij is te horen naast Annemieke Schollaardt, sinds 2019 stationvoice van NPO 1.

Datum publicatie: 07.05.2024

NPO Radio 1 ook in maart meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in maart het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Ook in februari stond de nieuws- en sportzender bovenaan de lijst. In maart werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,09 miljoen keer gestart (gs).

Datum publicatie: 29.04.2024

Nederlanders willen NPO behouden

Een meerderheid van de Nederlanders wil de NPO behouden. 56 procent spreekt zich zelfs faliekant uit tegen het opheffen van de publieke omroep. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Adformatie. 19 procent van de Nederlanders wil wel af van de NPO.

Datum publicatie: 19.04.2024