Meest recente nieuws over NPO Radio 1

Het meest recente nieuws van NPO Radio 1 uit eerste hand. We hebben het belangrijkste nieuws over de radiozender verzameld. Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Patrick Lodiers moet stoppen met ‘De Nieuws BV’ op Radio 1: “Geen eigen keuze”

Patrick Lodiers moet na zeven jaar stoppen met het presenteren van ‘De Nieuws BV’ op NPO Radio 1. Dat gebeurt niet vrijwillig, zegt de radiomaker tegen persbureau ANP. “Ik verlaat het programma met pijn in het hart.

Datum publicatie: 14.02.2024

Wielren-commentator Gio Lippens na 35 jaar gestopt: “Keuze binnen een uur gemaakt”

Gio Lippens heeft na 35 jaar afscheid genomen van de NOS. Op NPO Radio 1 vertelde de wielren-commentator dat hij de beslissing om te stoppen samen met z’n vrouw nam. “Het is ook wel leuk om nu te stoppen. Volgens mij heb ik die keuze in een uurtje tijd gemaakt, nog niet eens.

Datum publicatie: 06.02.2024

Met het Oog op Morgen maakt shortlist van 11 stemmen voor opvolger Hans Hogendoorn

Elf stemmen maken kans om Hans Hogendoorn op te volgen als nieuwe stem voor ‘Met het Oog op Morgen’. Dit vertelde Rob Trip gisterenavond in het NPO Radio 1-programma. In de zoektocht naar de ‘Nieuwe Stem voor Het Oog’ is van de 7.

Datum publicatie: 03.02.2024

Driekwart omroepmedewerkers doelwit of getuige van grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag komt breed voor binnen de landelijke publieke omroep. Dat blijkt uit het rapport van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen.

Datum publicatie: 01.02.2024

NPO Radio 2 dankzij Top 2000 meest beluisterde zender online in december

NPO Radio 2 was in december veruit de meest beluisterde radiozender online. Dankzij de Top 2000 had het station 3 miljoen meer streamstarts dan de maand ervoor. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. De stream van NPO Radio 2 werd gemiddeld ruim 4,89 miljoen keer per week gestart.

Datum publicatie: 27.01.2024

Mischa Blok: “Stop met onzin over vrouwelijke rolmodellen op de radio”

Mischa Blok vindt het geen slechte zaak dat de Zilveren Radioster Man en Vrouw zijn samengevoegd tot één genderneutrale radioprijs. Dat er dit jaar alleen maar mannen voor de prijs zijn genomineerd, komt organisator AVROTROS op veel kritiek te staan.

Datum publicatie: 23.01.2024

NPO moet transparanter worden over kosten van radioprogramma’s

De NPO moet in een register gaan bijhouden wat de kosten van een radioprogramma zijn en wat presentatoren verdienen. Een motie van BBB en VVD daarover werd vandaag door een meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen.

Datum publicatie: 23.01.2024

Herman van der Zandt toegevoegd aan presentatieteam Spraakmakers

Het presentatieteam van van NPO Radio 1-programma ‘Spraakmakers.’ krijgt versterking. Herman van der Zandt is vanaf maandag 29 januari te horen als de vaste vervanger van Roos Abelman. Daarmee is het team van Spraakmakers, waar ook Carl-Johan de Zwart toe behoort, compleet.

Datum publicatie: 22.01.2024

Herman van der Zandt invaller bij ‘Spraakmakers’ op Radio 1

Herman van der Zandt is vanaf vrijdag 26 januari te horen als de vaste vervanger van Roos Abelman bij ‘Spraakmakers’ op NPO Radio 1. Daarmee is, volgens omroep KRO-NCRV, het team van ‘Spraakmakers’, waar ook Carl-Johan de Zwart toe behoort, compleet.

Datum publicatie: 22.01.2024

Marconi Oeuvre Award voor Ghislaine Plag

Ghislaine Plag krijgt de Marconi Oeuvre Award. Ze nam vorige maand afscheid van haar NPO Radio 1-programma ‘Spraakmakers’ dat ze de afgelopen zes jaar heeft gepresenteerd.

Datum publicatie: 18.01.2024