Meest recente nieuws over NPO Radio 1

Het meest recente nieuws van NPO Radio 1 uit eerste hand. We hebben het belangrijkste nieuws over de radiozender verzameld. Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis

NPO Radio 1 schenkt de komende weken veel aandacht aan de Europese verkiezingen en gaat daarbij het land in om in gesprek te gaan met het publiek. Tijdens de verkiezingscampagne op NPO Radio 1 is het ‘DIDD Verkiezingscafé’ opnieuw geopend.

Datum publicatie: 15.05.2024

Ongehoord Nederland haalt uit: “Programma’s op Radio 1 categorisch geweigerd”

Ongehoord Nederland (ON) wil maar al te graag programma’s maken op NPO Radio 1, maar de omroep wordt “categorisch geweigerd”. Dat schrijft ON in haar jaarverslag.

Datum publicatie: 09.05.2024

Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3

Paul Rabbering is vanaf juni de nieuwe vaste zenderstem van NPO 1. Rabbering kondigt als stationvoice tv-programma’s aan en is ook het geluid in andere promotionele uitingen van NPO 1. Hij is te horen naast Annemieke Schollaardt, sinds 2019 stationvoice van NPO 1.

Datum publicatie: 07.05.2024

NPO Radio 1 ook in maart meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in maart het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Ook in februari stond de nieuws- en sportzender bovenaan de lijst. In maart werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,09 miljoen keer gestart (gs).

Datum publicatie: 29.04.2024

Nederlanders willen NPO behouden

Een meerderheid van de Nederlanders wil de NPO behouden. 56 procent spreekt zich zelfs faliekant uit tegen het opheffen van de publieke omroep. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Adformatie. 19 procent van de Nederlanders wil wel af van de NPO.

Datum publicatie: 19.04.2024

Mona Keijzer (BBB): bereik radiozenders NPO is slecht

Volgens BBB-kamerlid Mona Keijzer is het bereik van de NPO radiozenders slecht. In het AD krijgt ze de vraag of het wel zo slecht gaat met de NPO als 83 procent van de Nederlanders bereikt wordt.

Datum publicatie: 11.04.2024

Losse apps van publieke radiozenders verdwijnen, alles wordt NPO Luister

De apps van onder meer NPO Radio 1, NPO Radio 2 en NPO 3FM verdwijnen op termijn. De NPO wil af van de losse apps en alles samenvoegen in de app NPO Luister.

Datum publicatie: 10.04.2024

Winfried Baijens volgt Herman van der Zandt op bij Met Het Oog Op Morgen

Winfried Baijens gaat eens in de twee weken ‘Met Het Oog Op Morgen’ presenteren op NPO Radio 1. Hij zal om en om met Rob Trip de woensdagavond van het programma voor zijn rekening nemen.

Datum publicatie: 06.04.2024

Adverteerders willen sterke publieke omroep houden

De Bond van Adverteerders (bvA) heeft in een brief aan informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol gepleit voor een sterke publieke omroep. De adverteerders maken zich zorgen over mogelijke bezuinigingen op de publieke omroep.

Datum publicatie: 04.04.2024

Vergunning NPO niet met vijf, maar twee jaar verlengd

De vergunning (concessie) van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt niet met vijf, maar met slechts twee jaar verlengd. Dat zijn de plannen van het demissionaire kabinet, zo melden bronnen aan RTL Nieuws en de NOS.

Datum publicatie: 27.03.2024