Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Wouter van der Goes debuteerde dinsdagmiddag op Sublime

Wouter van der Goes heeft dinsdagmiddag zijn debuut gemaakt bij Sublime. De deejay verving Angelique Houtveen drie uur lang tijdens de Soul Top 1000. “Ik zit hier een heel klein beetje te stuiteren”, onthulde Van der Goes.

Datum publicatie: 28.05.2024

Laatste week van Gerard Ekdom op Radio 10: “Eerst genieten van de zomer”

Gerard Ekdom is deze week voor het laatst te horen op Radio 10. Vrijdag maakt hij zijn laatste ochtendshow tussen 06:00 en 10:00 uur. Gerard stapt over naar Radio Veronica, maar het duurt nog even voordat hij daar te horen is.

Datum publicatie: 27.05.2024

Saskia Voorbach nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert

Saskia Voorbach: “In deze baan komt voor mij alles samen. Mijn klassieke achtergrond, muzikale loopbaan en mijn interesses.

Datum publicatie: 27.05.2024

Radio 538 wijzigt nachtprogrammering na vertrek Danny Blom

Radio 538 vult de nacht vanaf deze week iets anders in. Kylian van Luijt is nu van maandag tot en met vrijdag tussen middernacht en 3 uur te horen. Marnix Westhuis blijft op donderdag- en vrijdagnacht tussen 3 en 5 uur te horen.

Datum publicatie: 27.05.2024

Marvin Gaye opnieuw op 1 in de Sublime Soul Top 1000

Marvin Gaye staat ook in de vierde editie van de Sublime Soul Top 1000 op nummer 1 met het nummer ‘What’s Going On’. Maandagochtend om 9 uur start Sublime met een nieuwe editie van de lijst met de beste soul en neo-soul nummers.

Datum publicatie: 26.05.2024

Rapper Boef boos op Radio 538: “Alleen omdat ik geen witte Nederlander ben”

Rapper Boef is niet te spreken over een actie van Radio 538 en heeft op social media uitgehaald naar de zender.

Datum publicatie: 26.05.2024

538 Ochtendshow viert 1-jarig bestaan met luisteraars in de kroeg

De 538 Ochtendshow met Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen is binnenkort precies een jaar op Radio 538 te horen. En dat wordt feestelijk gevierd met luisteraars vanuit een speciale bruine kroeg met Amsterdamse Arie achter de tap.

Datum publicatie: 25.05.2024

Aantal regionale commerciële FM-kavels krimpt, startprijzen voor veiling bekend

De commerciële regionale FM-kavels gaan onder de veilinghamer. Dat gebeurde vorig jaar al met de landelijke kavels, maar deze zomer is het de beurt aan de kleinere, regionale FM-kavels. Het aantal regionale kavels wordt daarbij bijna gehalveerd: van ruim 50 naar 27.

Datum publicatie: 24.05.2024

Saskia Voorbach nieuwe presentator Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek

Saskia Voorbach wordt per 1 september de nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek. Zij volgt daarmee Hans van den Boom op, die met pensioen gaat. Aanstaande zondag (26 mei) presenteren Hans en Saskia sámen de laatste live-uitzending van dit seizoen.

Datum publicatie: 24.05.2024

NPO Radio 1 in april opnieuw meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in april opnieuw het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Ook in maart stond de nieuws- en sportzender bovenaan de lijst. In april werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,03 miljoen keer gestart (gs).

Datum publicatie: 24.05.2024