Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Kylian van Luijt volgt Danny Blom op bij Radio 538

Kylian van Luijt is voortaan op werkdagen tussen 0:00 en 3:00 uur te horen op Radio 538. Hij volgt Danny Blom op, die gisteren voor het laatst te horen was op 538. Danny besloot zelf om te vertrekken, om zich op zijn eigen bedrijf te kunnen richten.

Datum publicatie: 23.05.2024

Evelien de Bruijn vond ochtendshow op Radio 10 slopend: “Ik was kapot”

Evelien de Bruijn stopte eind vorig jaar als sidekick van de ochtendshow op Radio 10, omdat het vroege ochtendritme begon op te breken. “Ik was kapot, ik was zo moe. Ik vond het lekker om afstand te nemen en uit te slapen”, vertelt ze in de podcast ‘Dit Was de Radio’.

Datum publicatie: 23.05.2024

Patrick Lodiers mist presentatiewerk op Radio 1: “valt zwaarder dan gedacht”

Patrick Lodiers heeft het er moeilijk mee dat hij zijn presentatiewerk op NPO Radio 1 heeft moeten opgeven. “Het valt mij zwaarder dan gedacht”, zegt hij in de Tafkal Podcast. “Elke vrijdag radiomaken vond ik echt te gek om te doen.

Datum publicatie: 23.05.2024

Tom de Graaf vader geworen van een dochter

Tom de Graaf is dinsdag vader geworden van dochter Rosie Olivia. Dit vertelde de 3FM-dj vanmorgen in zijn programma. “Moeder en kind maken het goed, dat zeggen ze dan altijd, hè? En dat is ook zo, dus ik ben blij dat ik dit eindelijk ook kan zeggen.

Datum publicatie: 23.05.2024

Tannaz Hajeby parodieert landelijke radiostations (filmpjes)

Tannaz Hajeby, bekend van haar nachtelijke radioprogramma ‘Dit Is Tannaz’ op NPO Radio 2, breidt haar repertoire uit. De deejay, die van dinsdag tot en met vrijdag tussen 4 en 6 uur ’s nachts te horen is, maakt nu ook naam als komediant op sociale media.

Datum publicatie: 23.05.2024

Luistercijfers week 20: Qmusic verstevigt koppositie

Qmusic verstevigt de koppositie als marktleider. De zender komt uit op een marktaandeel van 13,4 procent, dat is 1,4 procentpunt meer dan een week eerder. Dat blijkt uit de luistercijfers van het NMO over week 20. NPO Radio 2 moet voor de tweede week op rij de nummer 1-positie afstaan aan Qmusic.

Datum publicatie: 22.05.2024

Sam Hagens maakt debuut bij BNR Nieuwsradio

Sam Hagens maakt vrijdag (24 mei) zijn presentatiedebuut op BNR Nieuwsradio. Als tijdelijke vervanger van Wilfred Genee neemt hij de leiding over het programma ‘The Friday Move’. Hagens is geen onbekende voor BNR Nieuwsradio, waar hij eerder al als sidekick van Genee aanschoof.

Datum publicatie: 22.05.2024

Ere Zilveren Reissmicrofoon voor de Top 2000

De jubileumeditie van de NPO Radio 2 Top 2000 krijgt dit jaar de Ere Zilveren Reissmicrofoon. Daarnaast zijn De Concertzender, Podcast Mina & Mevrouw (Vpro) en De Zelfmoordshow van Kink de drie nominaties voor de Zilveren Reissmicrofoon 2024.

Datum publicatie: 22.05.2024

Danny Blom woensdag voor het laatst op Radio 538

Danny Blom is komende woensdag (22 mei) voor het laatst te horen op Radio 538. Vanaf middernacht kruipt de deejay voor het laatst achter de knoppen voor drie uur lang ‘53N8.’ Wie zijn uren gaat overnemen is nog niet bekend.

Datum publicatie: 20.05.2024

NPO 3FM haalt nieuwe audiovormgeving bij Wisebuddah (audio)

NPO 3FM is sinds donderdag in een nieuw audiojasje gestoken. Opvallend is dat de publieke zender daarvoor is overgestapt naar Wisebuddah. Het Engelse jinglebedrijf neemt hiermee het stokje over van Top Format uit Haarlem.

Datum publicatie: 18.05.2024