Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Tom van der Weerd: “Ik kon Bram Krikke wel schieten”

Tom van der Weerd en Bram Krikke waren aanvankelijk “verre van bevriend”, zegt Tom in de Telegraaf. “Zeven jaar werken we nu samen en in het begin bij SLAM! kon ik hem wel schieten. Hij was totaal niet mijn type.

Datum publicatie: 29.04.2024

NPO Radio 1 ook in maart meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in maart het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Ook in februari stond de nieuws- en sportzender bovenaan de lijst. In maart werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,09 miljoen keer gestart (gs).

Datum publicatie: 29.04.2024

Nieuwe audiovormgeving voor Qmusic (audio)

Qmusic heeft maandag een vernieuwde audiovormgeving in gebruik genomen. Het pakket heeft de naam ‘Q Hits Better – Vol 2’ gekregen en is ook dit keer geproduceerd door Brandy in Brussel.

Datum publicatie: 29.04.2024

Tom van der Weerd: “In het begin kon ik Bram Krikke wel schieten”

Ze vormen al jaren een succesvol duo in het weekend op Qmusic: Tom van der Weerd en Bram Krikke. Toch was het zeven jaar geleden geen uitgemaakte zaak dat ze het zo lang met elkaar zouden volhouden.

Datum publicatie: 28.04.2024

Dieuwertje Blok stopt tijdelijk bij NPO Klassiek

Dieuwertje Blok stopt tijdelijk bij NPO Klassiek, waar ze het radioprogramma Podium presenteert. De 66-jarige presentatrice legt haar werk neer vanwege kanker in haar neus en de noodzaak van een neusamputatie.

Datum publicatie: 26.04.2024

Radiodeejays spelen quiz met Koninklijke familie in Emmen

Radiodeejays Jorien Renkema (Qmusic) en Jordi Warners (Radio 538) spelen op Koningsdag een speciale quiz over de regio met de Koninklijke familie tijdens hun bezoek aan Emmen.

Datum publicatie: 26.04.2024

Housuh in de Pauzuh XXL vanaf zaterdag weer 6 dagen lang op Slam

Radiozender Slam staat vanaf zaterdag (27 april) zes dagen lang volledig in het teken van ‘Housuh in de Pauzuh’.

Datum publicatie: 26.04.2024

Wout & Frank vanaf 3 juni bij Radio Veronica

Wouter van der Goes: “Eindelijk, we join the club en samen met onze nieuwe collega’s gaat ons avontuur beginnen.

Datum publicatie: 25.04.2024

Thomas Hekker neemt uren Wildgroei over op NPO Radio 2: “Echt heel veel zin in!”

Thomas Hekker is vanaf 13 mei elke maandagochtend tussen 4 en 6 uur te horen op NPO Radio 2. Hij neemt hiermee de fakkel over van Evert Duipmans. “Echt heel veel zin in!”, schrijft Hekker op Instagram. De afgelopen vier jaar was op de vroege maandagochtend ‘Wildgroei’ met Duipmans te horen.

Datum publicatie: 25.04.2024

Radio 538 start zondag met de Millennium Top 1500

Radio 538 start zondag (28 april) met een nieuwe lijst: de Millennium Top 1500. Dit zijn de beste hits van 2000 tot nu. De Millennium Top 1500 is zeven dagen lang te horen op de radiozender. In het verleden zond Radio 538 lijsten uit waar de 00’s of de 10’s in centraal stonden.

Datum publicatie: 25.04.2024