Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Luistercijfers week 16: Radio 2 loopt weer uit

Nadat Qmusic vorige week dichterbij NPO Radio 2 kwam, loopt de marktleider deze week weer uit op Qmusic. Dat blijkt uit de luistercijfers van het NMO over week 16. De publieke zender krijgt er 0,7 procentpunt marktaandeel bij.

Datum publicatie: 24.04.2024

Evert Duipmans gestopt met Wildgroei op NPO Radio 2

Evert Duipmans is gestopt met zijn wekelijkse vroege ochtendshow ‘Wildgroei’ op maandag op NPO Radio 2. Na vier jaar geeft hij dit tijdsslot op eigen verzoek op. “Ik ga niet weg bij de zender, want ik blijf elke zaterdag- en zondagochtend te horen,” aldus de deejay.

Datum publicatie: 24.04.2024

Evert Duipmans stopt met ‘Wildgroei’ op Radio 2, focus op weekendprogramma

Evert Duipmans stopt met ‘Wildgroei’, het programma dat hij elke zondag- op maandagnacht maakt op NPO Radio 2. Het programma is moeilijk te combineren met zijn ochtendshow in het weekend op Radio 2, vertelde de radiomaker. Gisteren was zijn laatste uitzending tussen 4:00 en 6:00 uur.

Datum publicatie: 23.04.2024

Radio Veronica ontkracht geruchten: “Frank van der Lende blijft”

Frank van der Lende hoeft, in navolging van onder meer Herman Hofman, Ed Struijlaart en Jeroen Drogt, niet ook Radio Veronica te verlaten. Dat zegt een woordvoerder van de zender.

Datum publicatie: 23.04.2024

Morad El Ouakili en Roelof de Vries vanaf maandag 2 weken in de ochtend op NPO Radio 2

Morad El Ouakili en Roelof de Vries zijn vanaf maandag (29 april) twee weken lang in de ochtend te horen op NPO Radio 2. Het duo vervangt Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte gedurende hun vakantie. “Zullen we binnenkort samen opstaan?“, schrijft El Ouakili op social media.

Datum publicatie: 23.04.2024

Redactie Sleutelstad weer aan het werk na staking

De redactie van Sleutelstad in Leiden is weer aan het werk. Vorige week staakte het personeel nadat de hoofdredacteur en producent Chris de Waard werd geschorst. Deze schorsing is opgeheven. De lokale omroepen van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar fuseerden vorig jaar.

Datum publicatie: 22.04.2024

Herman Hofman weg bij Radio Veronica: “Daar baal ik van”

Herman Hofman is aankomende donderdag voor het laatst te horen op Radio Veronica. De radio-dj heeft geen plek gekregen in de nieuwe programmering van de zender, die binnenkort van start gaat. “Ik maak er helaas geen deel van uit.

Datum publicatie: 22.04.2024

BLØF is hofleverancier van Vorstelijke 500 van 100% NL

De Zeeuwse band staat maar liefst 21 keer in de door luisteraars samengestelde lijst. Engelbewaarder van Marco Schuitmaker is de hoogste nieuwe binnenkomer.

Datum publicatie: 22.04.2024

Sky @ Work Top 500 vanaf vandaag te horen op Sky Radio

De Sky @ Work Top 500 is vanaf vandaag tot en met vrijdag 26 april tussen 09.00 uur en 18.00 uur te horen op Sky Radio en via SkyRadio.nl.

Datum publicatie: 22.04.2024

Q-top 500 van de ’00s bij Qmusic

Het is inmiddels 24 jaar geleden dat de zeroes begonnen.

Datum publicatie: 21.04.2024