Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

De Koninklijke 500 vanaf maandag op NPO Radio 2

NPO Radio 2 staat van maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april in het teken van de De Koninklijke 500. Dit is een lijst met de beste muziek van eigen bodem. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Het Regent Zonnestralen’ van Acda en De Munnik of ‘Nobody’s Wife’ van Anouk.

Datum publicatie: 16.04.2024

Danny Blom weg bij Radio 538: “Een moeilijke keuze”

Danny Blom vertrekt bij Radio 538. “Ik heb besloten om mijn baan bij Radio 538 per 1 juni op te zeggen en in ieder geval de komende maanden niet met radio bezig te gaan en me volledig te gaan focussen op Piraten Power Hour”, schrijft Danny op Instagram over zijn eigen drive-in show.

Datum publicatie: 15.04.2024

Rob Stenders heeft “hard onderhandeld” met Radio Veronica over reclameblokken

Rob Stenders moet reclameblokken op het halve uur blijven uitzenden in zijn programma op Radio Veronica, maar het commercialblok duurt vanaf volgende week nog maximaal één minuut. Dat zijn Rob en de zenderleiding overeengekomen, zo vertelde hij vanmiddag op zender.

Datum publicatie: 15.04.2024

Redactie Sleutelstad Leiden in staking

De redactie van de lokale omroep van Leiden is voor onbepaalde tijd in staking. De medewerkers van Sleutelstad zijn boos, omdat de overkoepelende stichting waar ze voor werken afgelopen nacht de samenwerking met directeur Chris de Waard heeft opgezegd.

Datum publicatie: 15.04.2024

Danny Blom vertrekt na 4 jaar bij Radio 538: “Een moeilijke keuze”

Danny Blom vertrekt na ruim vier jaar bij Radio 538. Dit heeft de deejay bekendgemaakt via Instagram. “Ik heb besloten om mijn baan bij Radio 538 per 1 juni op te zeggen en me in ieder geval de komende maanden niet met radio bezig te gaan houden.” Volgens Blom was het een moeilijke keuze.

Datum publicatie: 13.04.2024

Irene Moors en Winston Gerschtanowitz sidekicks van Eddy Keur

Irene Moors en Winston Gerschtanowitz versterken vanaf vandaag het team van ‘Keur in de Middag’ op NPO Radio 2. Om en om zullen de twee wekelijks aanschuiven bij Eddy Keur op vrijdagmiddag.

Datum publicatie: 12.04.2024

Qmusic en JOE verhuizen naar nieuwe radiostudio’s en vier nieuwe podcaststudio’s

Qmusic en JOE verhuizen binnenkort naar Mediavaert, het nieuwe gebouw van moederbedrijf DPG Media in Amsterdam-Duivendrecht. De twee zenders nemen hun intrek in de gloednieuwe radiostudio’s op de begane grond van het pand.

Datum publicatie: 12.04.2024

Rob Janssen krijgt programma bij 3FM op vrijdagmiddag

Rob Janssen is vanaf volgende week terug op NPO 3FM. Hij gaat op vrijdagmiddag tussen 16:00 en 19:00 uur. ‘De Vrijdag Vuurwerk Show met Rob van de Radio’ maken.

Datum publicatie: 12.04.2024

Ed Struijlaart stopt met weekendprogramma’s op Radio Veronica

Ed Struijlaart stopt bij Radio Veronica. Dit maakte de deejay en zanger vrijdagavond bekend op de radiozender. Eind mei maakt Struijlaart zijn laatste radioprogramma op Veronica. Struijlaart is sinds juni 2021 te horen op Radio Veronica.

Datum publicatie: 12.04.2024

NPO FunX meest beluisterde radiostation onder stadsjongeren

Chanelva Rier, zendermanager NPO FunX: “Het succes van FunX blijft maar groeien. Sinds 2014 zien we het weekbereik ieder jaar stijgen, naar een nieuw hoogtepunt in 2023.

Datum publicatie: 12.04.2024