Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Erwin Peters krijgt vrijdagmiddagprogramma op Radio M Utrecht

Voormalig Veronica-deejay Erwin Peters gaat aan de slag bij Radio M Utrecht. Bij de regionale omroep is hij voortaan op vrijdagmiddag tussen 15 en 17 uur te horen met ‘Goedemiddag’. Peters neemt het stokje over van Jos van Heerden die een dag minder gaat werken.

Datum publicatie: 07.04.2024

Winfried Baijens volgt Herman van der Zandt op bij Met Het Oog Op Morgen

Winfried Baijens gaat eens in de twee weken ‘Met Het Oog Op Morgen’ presenteren op NPO Radio 1. Hij zal om en om met Rob Trip de woensdagavond van het programma voor zijn rekening nemen.

Datum publicatie: 06.04.2024

Luisteraar bepaalt dé megahit in 3FM Top Megahit

Sinds 1993 is de geschiedenis van de 3FM Megahit veelzijdig en geeft het een kijkje in de tijdsgeest van die jaren.

Datum publicatie: 05.04.2024

Rob Stenders baalt van reclameblokken op het halve uur: “Met lange tanden instarten” (audio)

Vaste luisteraars van ‘De Bonanza’ op Radio Veronica zal het ongetwijfeld opgevallen zijn. Sinds donderdag zijn er opeens reclameblokken op het halve uur te horen in het programma. Dit tot groot ongenoegen van Rob Stenders: “We moeten ons eerst nog even door het reclameblokje heen worstelen.

Datum publicatie: 05.04.2024

Radiostrijd op vrijdagmiddag: Top 40 voor Evers & Co

Met de terugkeer van Edwin Evers op de radio is de strijd om de luisteraar op vrijdagmiddag een nieuwe fase in gegaan. Nog altijd is de Top 40 op Qmusic het populairst, maar Radio 538 staat met Evers & Co inmiddels op plek twee.

Datum publicatie: 05.04.2024

Adverteerders willen sterke publieke omroep houden

De Bond van Adverteerders (bvA) heeft in een brief aan informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol gepleit voor een sterke publieke omroep. De adverteerders maken zich zorgen over mogelijke bezuinigingen op de publieke omroep.

Datum publicatie: 04.04.2024

René Verkerk over bijna 30 jaar bij Radio 10: “Luisteraar heeft een andere rol gekregen”

Radio 10 begon donderdag (4 april) precies 36 jaar geleden met gepresenteerde programma’s. Avonddeejay René Verkerk maakte er bijna 30 mee en heeft dan ook vele veranderingen meegemaakt.

Datum publicatie: 04.04.2024

NMO Luisteronderzoek week 13-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 13 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 12,8%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,8%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 10,0%.

Datum publicatie: 03.04.2024

Workout Top 100 donderdag op Slam

Komende donderdag (4 april) is het Spierendag op Slam. Daarom zendt het station de Workout Top 100 uit, de lijst met lekkerste hits om keihard op te sporten en die spieren in beweging te zetten.

Datum publicatie: 03.04.2024

Thomas van Luyn en Leo Blokhuis van start met Popquiz Oranje

Thomas van Luyn en Leo Blokhuis, presentatoren van de ‘Top 2000 Quiz’, starten op zaterdag 6 april met een nieuwe wekelijkse tv-programma: ‘Popquiz Oranje’.

Datum publicatie: 03.04.2024