Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

RTV Oost verandert naam in Oost

De regionale omroep van Overijssel, RTV Oost, heet vanaf vandaag Oost. Het logo blijft op het verdwijnen van de letters RTV na hetzelfde, al is de kleur blauw iets aangepast. De slogan van de omroep is voortaan ‘Thuis bij Oost’. Tot vier jaar geleden had AVROTROS eenzelfde pay-off.

Datum publicatie: 02.04.2024

Rob Stenders terug op Radio Veronica: “Ik heb er weer zin in”

Rob Stenders is na twee maanden afwezigheid terug op Radio Veronica. “Ik heb er weer zin in”, zo vertelde hij aan het begin van zijn programma ‘De Bonanza’. Helemaal topfit was de deejay echter niet.

Datum publicatie: 02.04.2024

Bert van Losser en Paula Keizer wisselen van plek op Radio Oost (Update)

Veranderingen in de dagprogrammering bij Radio Oost. Sinds dinsdag (2 april) is Bert van Losser elke werkdag tussen 9 en 13 uur te horen op de zender. Hij wisselt van plek met Paula Keizer, die voortaan tussen 13 en 16 uur te horen is.

Datum publicatie: 02.04.2024

“FM-veiling moet over als Talpa rechtszaak over aantal etherfrequenties wint”

De veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties moet “helemaal over” als Talpa Network de rechtszaak wint die het tegen het ministerie van Economische Zaken heeft aangespannen. Dat zeggen meerdere zenders tegen de NOS.

Datum publicatie: 01.04.2024

Martijn La Grouw vergist zich in radiozender: “Geld overmaken naar Máxima Centrum”

Als je als deejay van werkgever wisselt is het altijd even wennen aan de nieuwe stationsnaam die je moet noemen in je programma. Gegarandeerd dat een deejay in de eerste weken wel een keer de fout in gaat. Bij Radio 538-jock Martijn La Grouw was het afgelopen donderdag zover.

Datum publicatie: 01.04.2024

Wouter van der Goes vanaf juni te horen op Radio Veronica

Wouter van der Goes is vanaf juni te horen op Radio Veronica, zo schrijft hij op X. Wouter gaat samen met Frank van ’t Hof de middagshow tussen 16:00 en 19:00 uur presenteren op de zender.

Datum publicatie: 31.03.2024

Middagshow FunX komende weken deels vanaf Curaçao

De komende drie weken is dj Nordin Blessing live te horen vanaf Curaçao. Hij maakt de middagshow op NPO FunX samen met Vonneke Ritfeld, die gewoon in Nederland is. Nordin zit in de back-up studio van Paradise FM, die speciaal is omgebouwd.

Datum publicatie: 30.03.2024

Rob Stenders vanaf dinsdag terug op Radio Veronica

Rob Stenders keert na Pasen weer terug op Radio Veronica. Hij zal weer elke werkdag van 14:00 tot 16:00 uur te horen met ‘De Bonanza’. De afgelopen twee maanden had Rob een lange vakantie opgenomen en was Niek van der Bruggen te horen als invaller.

Datum publicatie: 30.03.2024

NPO Sterren NL organiseert de Sterren NL Piratenparty

AVROTROS-dj’s Marcel de Vries en Jan Paparazzi presenteren onder anderen de Sterren NL Piraten Top 50, draaien (piraten)verzoekjes en geven de hele avond prijzen weg.

Datum publicatie: 30.03.2024

‘Album2Daagse’ op Radio 2, met aangepaste programmering

NPO Radio 2 staat de komende paasdagen in het teken van de ‘Album2Daagse’. De dj’s draaien telkens twee tracks van een album: een nummer dat een grote hit is geweest en een onbekendere song. Luisteraars kunnen via de NPO Radio 2-app hun favoriete albumtracks doorgeven.

Datum publicatie: 29.03.2024