Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Jeroen Drogt weg bij Radio Veronica: “Niet helemaal vrijwillig”

Jeroen Drogt is niet meer te horen op Radio Veronica. De dj moet de zender verlaten. “Aangezien er een paar grote namen zijn binnengehaald bij Veronica is het logisch dat de mensen die nu in de dagploeg zitten voorrang krijgen om in te vallen”, schrijft Jeroen op Facebook.

Datum publicatie: 26.03.2024

Luisteraar wint 50.000 euro tijdens 538 Stemmenjacht (filmpje)

Na maar liefst 26 foute antwoorden lukte het een luisteraar dinsdagmiddag in de show van Frank Dane eindelijk om de stem van koffer 17 te raden tijdens de ‘538 Stemmenjacht’. Het bleek schaatsster Joy Beune te zijn en dat leverde Nadia 50.000 euro op.

Datum publicatie: 26.03.2024

NPO Radio 2 tijdens Pasen in teken van Album2Daagse

NPO Radio 2 staat ook dit jaar op beide paasdagen in het teken van de Album2Daagse. Zondag (31 maart) en maandag (1 april) zijn bekende en minder bekendere songs te horen van de beste albums ooit gemaakt.

Datum publicatie: 26.03.2024

Rob Stenders vanaf volgende week terug op Radio Veronica

Rob Stenders is vanaf volgende week weer te horen op Radio Veronica. Een woordvoeder van de radiozender bevestigt tegenover RadioWereld.NL dat de deejay dinsdag 2 april terugkeert op het station. Stenders geniet sinds begin februari van een lange vakantie.

Datum publicatie: 26.03.2024

Programmering Radio 2 dit jaar niet meer op de schop na vertrek Wouter en Frank

De programmering van NPO Radio 2 gaat dit jaar niet meer op de schop. Het schema van de zender werd begin dit jaar flink omgegooid, na het vertrek van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof.

Datum publicatie: 25.03.2024

Rob van Someren volgende week terug op Radio 10 na wekenlang afwezig

Rob van Someren is al een aantal weken niet te horen op Radio 10. De radiomaker kampt met een keelontsteking die hij opliep op Tenerife, zo vertelde hij begin deze maand. De verwachting is dat Rob volgende week weer te horen is met ‘Somertijd’ in de middaguren op Radio 10.

Datum publicatie: 25.03.2024

KINK brengt de Zelfmoordshow

Op maandag 8 april zendt radiostation KINK de eenmalige Zelfmoordshow uit. Die dag is het exact 30 jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door het nieuws...

Datum publicatie: 25.03.2024

Yannick Eling wordt chef nieuws bij BNR Nieuwsradio

Promotie voor Yannick Eling bij BNR Nieuwsradio. Hij groeit door van eindredacteur naar chef nieuws. Vanaf april start Eling in zijn nieuwe functie. “Samen met het geweldige team ga ik aan de slag om onze ondernemende doelgroep nóg beter te bereiken met onze uitzendingen, podcasts en online.

Datum publicatie: 25.03.2024

Jeroen Drogt weg als invaller bij Radio Veronica

Jeroen Drogt is niet langer meer te horen als invaller bij Radio Veronica. Volgens de deejay is dit het gevolg van de op stapel staande veranderingen bij de zender.

Datum publicatie: 25.03.2024

Edwin Ouwehand geeft kijkje achter de schermen bij Radio 10

Edwin Ouwehand heeft op YouTube een kijkje achter de schermen gegeven bij Radio 10. In de video is onder meer te zien hoe hij zijn programma voorbereidt, hoe de radiostudio’s eruit zien en hoe hij ooit begonnen is bij de radio.

Datum publicatie: 23.03.2024