Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Dit is de nieuwe nummer 1 van de 80’s Top 1500 op Radio 10 (Update)

‘Careless Whisper’ van George Michael is dit jaar de nieuwe nummer 1 in de 80’s Top 1500 van Radio 10 en stoot daarmee ‘Take On Me’ van A-ha (2) van de troon. Met het nummer ‘The Winner Takes It All’ verovert ABBA de 3e plaats in de populaire muzieklijst.

Datum publicatie: 29.03.2024

Henk Blok stopt als nieuwslezer in de ochtend op Radio 10

Henk Blok houdt het over een paar maanden als nieuwslezer in de ochtenduren op Radio 10 voor gezien. “Komende zomer ga ik stoppen met de dagelijkse ochtenduitzendingen bij Radio 10.

Datum publicatie: 28.03.2024

Zendermanager Simone Meijer weg bij NPO Klassiek

Simone Meijer stopt per 1 juni als zendermanager bij NPO Klassiek. Ze is dan ruim vijf jaar zenderbaas bij de publieke radiozender geweest. Simone wordt directeur-bestuurder bij Stichting Omroep Muziek (SOM), waar het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest onderdeel van zijn.

Datum publicatie: 28.03.2024

Carlo & Irene maken eenmalige Telekids-comeback tijdens Foute Party van Qmusic

Dit maakte het duo vanochtend bekend bij de Ochtendshow met Mattie & Marieke.

Datum publicatie: 28.03.2024

Rob van Someren terug op Radio 10 na fikse keelontsteking

Rob van Someren keert vrijdag (29 maart) na ruim een maand afwezigheid weer terug in de middag op Radio 10. De deejay kampte met een fikse keelontsteking die hij opliep tijdens zijn vakantie, maar heeft nu groen licht gekregen van zijn arts om weer aan de slag te gaan.

Datum publicatie: 28.03.2024

Vergunning NPO niet met vijf, maar twee jaar verlengd

De vergunning (concessie) van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt niet met vijf, maar met slechts twee jaar verlengd. Dat zijn de plannen van het demissionaire kabinet, zo melden bronnen aan RTL Nieuws en de NOS.

Datum publicatie: 27.03.2024

Luistercijfers week 12: Radio 2 levert in, maar blijft marktleider

NPO Radio 2 heeft afgelopen week 0,7 procentpunt aan marktaandeel ingeleverd en is daarmee de sterkste zakker in de luistercijfers. De publieke zender blijft wel marktleider, maar het gat met de nummer twee – Qmusic – wordt wel een stuk kleiner.

Datum publicatie: 27.03.2024

Emmely de Wilt verzorgt audiodescriptie op NPO Radio 2 tijdens The Passion

Mensen die slechtziend of blind zijn kunnen The Passion donderdag (28 maart) weer met audiodescriptie volgen op NPO Radio 2. Emmely de Wilt beschrijft dan voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt.

Datum publicatie: 27.03.2024

Omroep Gelderland neemt na kwart eeuw afscheid van Guus van Kleef

Na een dienstverband van maar liefst 26 jaar heeft Omroep Gelderland afscheid genomen van directeur Guus van Kleef, die tevens zijn 67e verjaardag vierde en met pensioen gaat. Van Kleef heeft twintig jaar lang als directeur-bestuurder bij de omroep gewerkt.

Datum publicatie: 26.03.2024

Forse kritiek op Marieke Elsinga om grappen over overleden Def Rhymz

Marieke Elsinga heeft zich de woede van flink wat mensen op de hals gehaald, nadat ze tot twee keer toe grappen maakte over het overlijden van rapper Def Rhymz.

Datum publicatie: 26.03.2024