Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Kan dit wel? De plotseling bizar hoge luistercijfers van Decibel

Het NMO Luisteronderzoek blijft de gemoederen bezighouden. Na de ophef rondom hoge luistercijfers tijdens een tv-simulcast, zijn het nu de plotseling bizar hoge luistercijfers van Decibel die menig radiobaas de wenkbrauwen doet fronsen. “Onmogelijk,” wordt er zelfs beweert door kenners.

Datum publicatie: 12.03.2024

KINK sleept NMO voor de rechter om luisteronderzoek

KINK heeft een kort geding aangespannen tegen het Nationaal Mediaonderzoek (NMO) omdat de zender vindt dat NMO niet duidelijk is over hoe bepaalde besluiten tot stand komen, meldt Marketing Report.

Datum publicatie: 11.03.2024

KRO-NCRV lanceert The Grill op NPO BLEND

De presentatie is in handen van twee jonge talenten. Afwisselend presenteert Elif Kan of Benji Heerschop de show. The Grill is elke dinsdag tot en met donderdag tussen 19.

Datum publicatie: 11.03.2024

Schaal van Rigter voor Stiekem van Goldband en Maan

Het nummer ‘Stiekem‘ van Maan feat. Goldband is door de deejays van NPO 3FM het meest gedraaide Nederlandse track van het afgelopen jaar op NPO 3FM. Daarom krijgt het een prijs. Het wint dit jaar de Schaal van Rigter.

Datum publicatie: 11.03.2024

Omroep Brabant neemt nieuwe radiostudio in gebruik

Omroep Brabant heeft maandagochtend een nieuwe radiostudio in gebruik genomen. Het was de bedoeling dat ochtendjock Koen Wijn het eerste programma vanuit deze studio zou maken, maar vanwege een keelontsteking werd hij vervangen door Maarten Kortlever.

Datum publicatie: 11.03.2024

Jurre Bosman: “Barend & Benner is de verrassing van afgelopen jaar”

Het middagprogramma van NPO 3FM ‘Barend & Benner‘ is volgens Jurre Bosman de verrassing van afgelopen jaar. Dat zegt de NPO Directeur Audio in Broadcast Magazine. “Talent ontwikkelt zich op allerlei terreinen, maar het meest bij 3FM, dat is echt onze talentenzender.

Datum publicatie: 10.03.2024

Kink spande kort geding aan wegens tegenvallende luistercijfers

Kink heeft een kort geding aangespannen tegen het Nationaal Mediaonderzoek (NMO) met als doel inzage informatie over de totstandkoming en besluiten van het NMO Luisteronderzoek.

Datum publicatie: 10.03.2024

Radio 538 start maandag met nieuw spel: 538 Stemmenjacht

Radio 538 lanceert maandag (11 maart) een nieuw spel: de 538 Stemmenjacht. Drie weken gaat de radiozender op zoek naar in totaal 26 stemmen van BN-ers. Deze stemmen zijn bij elkaar 100.000 euro waard.

Datum publicatie: 09.03.2024

RTV Noord gaat na twintig jaar verhuizen, maar blijft in de stad Groningen

RTV Noord gaat volgend jaar verhuizen. Na twintig jaar in de Mediacentrale in Groningen, ziet de omroep in bedrijfsverzamelgebouw Meerwold, aan de rand van de stad bij het Paterswoldsemeer, de ideale locatie voor de toekomst.

Datum publicatie: 08.03.2024

Luistercijfers februari 2024 vs februari 2023: de winnaars en verliezers

Met het publiceren van de NMO luistercijfers over februari is voor de tweede maand op een rij een goede vergelijking te maken met dezelfde periode een jaar geleden. Welke stations winnen en welke stations verliezen?

Datum publicatie: 08.03.2024