Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Ochtendshow SLAM! begint voortaan weer één uur eerder

De ochtendshow van SLAM! begon de afgelopen maanden om 7:00 uur, maar vanaf nu is er weer vanaf 6:00 uur een dj te horen. Marijn Oosterveen neemt het uur tussen zes en zeven voor zijn rekening, daarna is Anoûl Hendriks van 7:00 tot 10:00 uur te horen.

Datum publicatie: 04.03.2024

Stroomstoring legt zendmast Markelo stil

De radiozenders die te horen zijn via de zendmast Markelo waren gisteren even niet te ontvangen want er was een stroomstoring. Netbeheerder Enexis had te maken met een stroomstoring waardoor 10.000 huishoudens zonder stroom zaten en ook de zendmast Markelo.

Datum publicatie: 03.03.2024

Radio 538 geeft komende week kaarten weg voor Formule 1 op Zandvoort

Radio 538 geeft komende week weekendkaarten weg voor de Grand Prix op Zandvoort. Vanaf maandag (4 maart) tot en met vrijdag 8 maart maken luisteraars meerdere keren per dag kans om erbij te zijn en Max Verstappen voor de vierde keer de Formule 1-race op eigen bodem te zien winnen.

Datum publicatie: 02.03.2024

Ghislaine Plag nieuwe presentator ‘Langs de Lijn’ op Radio 1

Ghislaine Plag gaat vanaf begin april verschillende radio- en televisieprogramma’s presenteren bij NOS Sport, waaronder ‘Langs de Lijn’ op NPO Radio 1. Ze nam eind vorig jaar afscheid van KRO-NCRV, waar ze lange tijd ‘Spraakmakers’ presenteerde op NPO Radio 1.

Datum publicatie: 01.03.2024

NPO Radio 2 organiseert opnieuw de Nationale Popquiz

NPO Radio 2 komt voor het derde jaar op een rij met de Nationale Popquiz. Op vrijdagavond 15 maart testen Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte de muziekkennis van de luisteraars. Dit jaar nemen Roodbeen en Kijk in de Vegte versterking mee tijdens de live-show in Apeldoorn.

Datum publicatie: 01.03.2024

Jorien Renkema start zaterdag op Qmusic, proefuitzending al gemaakt (audio)

Jorien Renkema start dit weekend op Qmusic. Ze maakt vanaf zaterdag (2 maart) haar eigen programma op zaterdag- en zondagochtend. Ze is die dagen te horen van 7.00 tot 9.00 uur. In de nacht van donderdag op vrijdag maakte ze al een proefuitzending op Qmusic.

Datum publicatie: 01.03.2024

Stephan Komduur nieuwe presentator De Nieuws BV

Nu is hij terug bij de Nieuws BV en presenteert hij vast op vrijdag het lunchprogramma. Natasja Gibbs presenteert van maandag tot en met donderdag.

Datum publicatie: 29.02.2024

Terugkeer Edwin Evers stuwt luistercijfers Radio 538 omhoog

De terugkeer van Edwin Evers op is volgens Radio 538 een succes. Het marktaandeel in de, voor 538 belangrijke, commerciële doelgroep 20-49 jaar is gestegen naar 20,6 procent. Het is niet duidelijk wat het marktaandeel voor de komst van Evers was.

Datum publicatie: 29.02.2024

Greatest Hits keert terug op Radio 538

Met de terugkeer van Dennis Ruyer keert ook het programma ‘Greatest Hits’ terug. Dennis verliet afgelopen najaar Radio 538 om aan de slag te gaan bij JOE, maar op de dag dat hij zou starten werd bekend dat hij toch niet overstapt en terugkeert op Radio 538.

Datum publicatie: 29.02.2024

NPO Radio 2-deejay Jan-Willem Roodbeen krijgt Zeldzame Engel Award

NPO Radio 2-ochtenddeejay Jan-Willem Roodbeen wordt dit jaar geëerd met de ‘Zeldzame Engel Award’ voor zijn toewijding aan het inzamelen van geld voor onderzoek naar de erfelijke aandoening Huntington.

Datum publicatie: 29.02.2024