Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Wanneer starten Coen en Sander op Joe? “Kan nog maanden duren”

Vijf maanden na het nieuws dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de overstap maken naar Joe, is nog altijd niet duidelijk vanaf wanneer het duo op de radiozender te horen is. Een woordvoerder van Joe reageert niet op vragen over de startdatum.

Datum publicatie: 27.02.2024

Cindy de Koning krijgt eigen show op Radio Gelderland

Cindy de Koning is vanaf vrijdag wekelijks van 16.00 tot 19.00 uur te horen in haar eigen show ‘De Koning te Rijk‘ op Radio Gelderland. Een echt feel-good programma waarin Cindy de verbinding opzoekt met de luisteraar.

Datum publicatie: 27.02.2024

Kai Merckx twijfelde over Joe: “Dacht dat ik te jong was”

Kai Merck heeft er eerst even goed over na moeten denken of hij de overstap van Qmusic naar Joe moest gaan maken. “Ik heb me eerst wel even afgevraagd of ik niet te jong was,” zo zegt de deejay in het AD. Sinds maandag is Merckx in de middag op Joe te horen.

Datum publicatie: 27.02.2024

Kai Merckx start met middagshow op JOE

De middagshow met Kai trapt elke dag af met de Vier Uur Middagboost.

Datum publicatie: 26.02.2024

Dennis Ruyer vanaf vrijdag terug met Greatest Hits op Radio 538

Dennis Ruyer is vanaf vrijdag (1 maart) weer te horen op Radio 538. De deejay presenteert vanaf dan elke werkdag tussen 10 en 12 uur ‘Greatest Hits’. Daarmee keert niet alleen Ruyer terug, maar ook een oude programmanaam.

Datum publicatie: 26.02.2024

Jorien Renkema neemt afscheid van 3FM: “Ik ben ontzettend trots op die tien jaar”

Jorien Renkema heeft vrijdag haar laatste uitzending gemaakt NPO 3FM. Ze was tien jaar lang te horen op de jongerenzender: in januari 2014 maakte ze er haar eerste nachtprogramma. “Toen ik bekendmaakte dat ik ging stoppen bij 3FM, zei ik dat ik het uitmaakte met mijn jeugdliefde.

Datum publicatie: 25.02.2024

Kai Merckx start nieuwe middagshow op Joe met ‘Vier Uur Middagboost’

Kai Merckx is vanaf komende maandag (26 februari) in de middag te horen op Joe. Elke dag trapt hij zin n programma af met de ‘Vier Uur Middagboost’, liedjes die luisteraars een extra dosis energie aan het einde van de werkdag geven. Suggesties doorgeven kan al via de site van Joe.

Datum publicatie: 25.02.2024

Anoûl Hendriks over veranderingen bij SLAM!: “We worden nu meer uitgedaagd”

Een nieuwe eigenaar, het verliezen van de landelijke FM-frequentie en flink wat wijzigingen in de programmering: er is de afgelopen maanden behoorlijk wat veranderd bij SLAM. Maar volgens ochtend-dj Anoûl is dat niet per se slecht. “Hoe minder middelen je hebt, hoe meer je wordt uitgedaagd.

Datum publicatie: 24.02.2024

NPO Klassiek opent stembussen voor Filmmuziek Top 200

Dit jaar breidt de klassieke zender de toplijst van de filmmuziek wederom uit, van een Top 100 naar de Filmmuziek Top 200.

Datum publicatie: 23.02.2024

Dit is de top 10 van de 538 90’s Top 750, zaterdag herhaling top 100

‘Rainbow In The Sky’ van DJ Paul Elstak staat ook dit jaar bovenaan de jaren ’90 lijst van Radio 538. Een week lang ging het radiostations terug naar dit decennium met de 90’s Top 750.

Datum publicatie: 23.02.2024