Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Jan Smit krijgt eigen radioprogramma op Sterren NL Radio

Jan Smit krijgt een eigen programma op NPO Sterren NL Radio. Hij presenteert vanaf 2 maart elke zaterdag tussen 15:00 en 17:00 uur ‘Mister Muziekfeest’.

Datum publicatie: 22.02.2024

‘A Whiter Shade Of Pale’ wederom bovenaan Jaren 60 Toplijst NPO Radio 5

‘A Whiter Shade Of Pale’ van Procol Harum staat voor het derde jaar op rij bovenaan de Evergreen Toplijst van de Jaren 60 van NPO Radio 5.

Datum publicatie: 22.02.2024

Christiaan Paauwe wordt NOS-correspondent in Polen, Chiem Balduk in Berlijn

De NOS krijgt twee nieuwe correspondenten. Christiaan Paauwe gaat verslag doen van het nieuws in Midden- en Oost-Europa vanuit de Poolse hoofdstad Warschau. Chiem Balduk wordt de tweede correspondent van de NOS in Duitsland. Hij zal in Berlijn correspondent Charlotte Waaijers gaan helpen.

Datum publicatie: 22.02.2024

Luistercijfers week 7: NPO Radio 5 profiteert van ‘De Evergreen Week van de Jaren 60’

NPO Radio 2 blijft met afstand de marktleider. Dit blijkt uit de luistercijfers van NLO over week 7. Vorige week wist de zender te profiteren van de ’80s week. Dat effect is nu weer weg.

Datum publicatie: 21.02.2024

NPO-voorzitter wil minder omroepen: “Dit systeem is niet langer houdbaar”

Frederieke Leeflang, bestuursvoorzitter van de NPO, wil dat er minder omroepen komen. “Natuurlijk is dit systeem niet langer houdbaar. We hebben te maken met dertien omroepen en twee taakomroepen: NOS en NTR. De NPO moet dealen met al die koninkrijkjes.

Datum publicatie: 20.02.2024

Sophie Hijlkema naar de middag en Ivo van Breukelen naar de ochtend

Door het vertrek van Jorien Renkema naar Qmusic schuift Sophie Hijlkema naar de dagprogrammering. Ze gaat in de middag het tijdslot 13:00 – 16:00 uur vullen, hierdoor schuift Ivo van Breukelen naar het oude tijdslot van Jorien tussen 10:00 en 13:00 uur.

Datum publicatie: 20.02.2024

Anoûl Hendriks: “Slam blijft de Underdog die opbokst tegen de grote jongens”

Ondanks dat Slam vorig jaar zijn landelijke FM-dekking verloor, blijft de sfeer binnen het station goed. Dit vertelt Slam-ochtendjock Anoûl Hendriks in de podcast ‘Dit Was De Radio’. “We blijven toch de Underdog die opbokst tegen grote jongens.

Datum publicatie: 20.02.2024

Lisanne Bronkhorst verlengt contract bij Radio Veronica

Lisanne Bronkhorst heeft haar contract bij Radio Veronica verlengd. “Ik hoop dat je me nog niet zat bent, want voorlopig blijf ik nog lekker plakken bij Radio Veronica. Zojuist mijn contract getekend”, schrijft ze op sociale media. Hoe lang het nieuwe contract is, staat er niet bij.

Datum publicatie: 19.02.2024

Domien Verschuuren: “Ik had een superego”

Domien Verschuuren heeft psychologische hulp gezocht omdat hij steeds vaker ruzie kreeg met mensen om hem heen, zegt hij in het AD. “Dat het zo lekker liep met het middagprogramma, dat was wat mij betreft altijd te danken aan mijn collega’s.

Datum publicatie: 18.02.2024

Radio 5 vanaf morgen in het teken van de jaren ’60

NPO Radio 5 staat vanaf morgen tot en met vrijdag 23 februari in het teken van muziek uit de jaren ’60. Tijdens ‘De Evergreen Week van de Jaren 60’ zetten de dj’s de B-kantjes van singles in de schijnwerper.

Datum publicatie: 16.02.2024