Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Domien Verschuuren maakt 1000e middagshow op Qmusic

Domien Verschuuren maakt donderdag de duizendste aflevering van zijn middagshow op Qmusic. Hij viert dit samen met zijn sidekick Anton Griep, een bezoek van zijn moeder, nieuwe muziek van Rondé en luisteraars. Daarnaast hoopt Domien donderdag een RadioRing binnen te slepen.

Datum publicatie: 24.01.2024

Paul Rabbering neemt uren van Wouter van der Goes op NPO Radio 2 over

“Paul neemt de komende tijd de uren waar. We hopen binnenkort meer te kunnen melden”, laat een woordvoerder van omroep KRO-NCRV weten. Rabbering is voorlopig dagelijks tussen 18.00 en 20.

Datum publicatie: 24.01.2024

Qmusic Top 40 Icon Award voor Acda en de Munnik

Acda en de Munnik hebben de Top 40 Icon Award van Qmusic gewonnen. De zangers maakten in 2023 een comeback met zes uitverkochte shows in de Ziggo Dome en een Top 10-hit met de single: ‘Morgen Wordt Fantastisch‘.

Datum publicatie: 24.01.2024

Kunnen nieuwe deejays Radio Veronica redden?: “Ze gaan een zeer onzekere toekomst tegemoet”

Radio Veronica is al enige tijd een kleine speler in radioland als het om luistercijfers gaat. Toch besloten Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof hun veilige plaats bij grote spelers Radio 10 en NPO Radio 2 op te geven voor deze zender.

Datum publicatie: 24.01.2024

3FM-dj Nellie Benner zwanger van eerste kind

Nellie Benner is zwanger. Dat vertelde ze in haar middagshow ‘Barend & Benner’ op NPO 3FM. Ze is inmiddels 15 weken zwanger. Het team van de middagshow vermoedde de zwangerschap al.

Datum publicatie: 23.01.2024

Radio Veronica bevestigt komst Wouter van der Goes, Gerard Ekdom en Frank van ’t Hof

De geruchten gingen al weken en zijn nu bevestigd: Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof stappen over naar Radio Veronica. Ook Rob Stenders, die terug zou keren naar NPO Radio 2, blijft bij Veronica.

Datum publicatie: 23.01.2024

Gerard Ekdom tot eind juli te horen op Radio 10

Gerard Ekdom blijft tot eind juli te horen op Radio 10. De jock maakte vanochtend bekend dat hij overstapt naar Radio Veronica, waar hij de ochtenduren gaat presenteren. Maar voorlopig is Gerard nog op Radio 10 te horen met ‘Ekdom in de Morgen’.

Datum publicatie: 23.01.2024

Mischa Blok: “Stop met onzin over vrouwelijke rolmodellen op de radio”

Mischa Blok vindt het geen slechte zaak dat de Zilveren Radioster Man en Vrouw zijn samengevoegd tot één genderneutrale radioprijs. Dat er dit jaar alleen maar mannen voor de prijs zijn genomineerd, komt organisator AVROTROS op veel kritiek te staan.

Datum publicatie: 23.01.2024

Alternatieve radioprijs voor beste Radiovrouw 2023

Mede-organisator Astrid de Jong meldt: “De RadioRing categorie ‘presentator’ is dit jaar weer genderneutraal. Een geweldig streven natuurlijk, maar in de radiowereld zijn de vrouwen nog lang niet gelijk vertegenwoordigd.

Datum publicatie: 23.01.2024

NPO moet transparanter worden over kosten van radioprogramma’s

De NPO moet in een register gaan bijhouden wat de kosten van een radioprogramma zijn en wat presentatoren verdienen. Een motie van BBB en VVD daarover werd vandaag door een meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen.

Datum publicatie: 23.01.2024