Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Nieuwe slogan en audiovormgeving voor radiostation 100% NL

Om daar wat tegenwicht aan te bieden, lanceert 100% NL voor vandaag én alle 365 andere dagen van het jaar Maakt je dag!, inclusief een grote stationsactie. Maakt je dag!

Datum publicatie: 15.01.2024

Door terugkeer Edwin Evers, playlist en dj-namen wilde Dennis Ruyer niet naar JOE

Dennis Ruyer was vanochtend toch niet te horen op JOE. De radiomaker bedacht zich en keert terug bij zijn ‘oude liefde’ Radio 538, waar hij al 23 jaar te horen is geweest.

Datum publicatie: 15.01.2024

Gio Lippens wint Theo Koomen Oeuvre Award

Gio Lippens heeft de Theo Koomen Oeuvre Award gewonnen voor zijn hele carrière als sportverslaggever. Vanmiddag is dit bekendgemaakt in BertOp5 op NPO Radio 5. Hij is daarmee, na Mart Smeets in 2019, de tweede sportverslaggever die de Oeuvre Award wint.

Datum publicatie: 15.01.2024

Wouter van der Goes over Radio 2 als publieke zender: “Verschil met commercieel heel groot”

Wouter van der Goes vindt het goed te verdedigen dat NPO Radio 2 met publiek geld een muziekzender is. “De verschillen met commerciële stations zijn heel groot. Wij laten niet alleen maar die 150 liedjes horen die commerciële stations draaien.

Datum publicatie: 14.01.2024

Wouter van der Goes: “Vond steeds dezelfde plaat aankondigen bij Qmusic lastig”

Voor de 100e keer dezelfde plaat aankondigen met nieuw enthousiasme is een uitdaging voor menig radiodeejay. Ook Wouter van der Goes had er in het verleden mee te maken.

Datum publicatie: 14.01.2024

Gerald van Dijk nieuwe directeur Groot Nieuws Radio

Van Dijk is voor Groot Nieuws Radio geen onbekende.

Datum publicatie: 13.01.2024

Dit zijn de genomineerden voor de Qmusic Top 40 Awards

Grote kanshebbers op een felbegeerde Qmusic Top 40 Award zijn dit jaar Kris Kross Amsterdam, Cian Ducrot en Calvin Harris, die allemaal in drie categorieën kans maken op een prijs.

Datum publicatie: 13.01.2024

KINK vanaf eind januari te horen op FM in de Randstad

KINK is vanaf dinsdag 23 januari te ontvangen via de FM in een groot deel van de Randstad en West-Friesland. De zender neemt een aantal FM-frequenties over van Decibel, dat er nu nog op de FM uitzendt. Het gaat om de 97.6 FM in Zuid-Holland, 98.0 en 98.3 FM in Noord-Holland en 97.

Datum publicatie: 12.01.2024

Zoektocht naar nieuwe stem voor ‘Het Oog’ wegens succes ingekort

De deadline voor het inzenden van een demo voor de nieuwe stem van Het NPO Radio 1-programma ‘NOS Met het Oog op Morgen’ wordt vervroegd, naar aanstaande zondag (14 januari) om 23.00 uur. De reden: het overweldigende aantal inzendingen.

Datum publicatie: 12.01.2024

Frank van der Lende: “Radio Veronica is leeggekocht”

Frank van der Lende vindt dat Radio Veronica ‘is leeggekocht’. Dat zegt hij in de podcast ‘Pak Schaal’. “We hebben even wat mindere tijden bij Radio Veronica gehad. De ochtendshow die naar 538 ging en Dennis Ruyer, echt een fenomeen in radioland, die nu naar JOE is.

Datum publicatie: 11.01.2024