Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Timo Kamst krijgt vast weekendprogramma op 100% NL

Timo Kamst krijgt een eigen programma in het weekend op 100% NL. Vanaf eind oktober is hij er op zaterdag en zondag tussen 09:00 en 12:00 uur te horen. De jock moet ‘een energieke start aan de dag geven’. Timo begon eerder bij 100% NL als invaller.

Datum publicatie: 29.09.2023

SLAM! snijdt fors in programmering, Martijn La Grouw naar 100% NL

SLAM! gooit de dagprogrammering flink op de schop. Martijn La Grouw stopt met de ochtendshow en verkast naar 100% NL. Op werkdagen is vanaf maandag 23 oktober na 19:00 uur alleen nog non-stop muziek te horen.

Datum publicatie: 29.09.2023

Bas van Teylingen vertrekt bij Radio Veronica

Bas van Teylingen stopt na 2,5 jaar bij Radio Veronica. “Het radio-avontuur stopt helaas voor mij. What a ride! Dank Rob Stenders voor alle kansen, voor vele (bijna honderd) uitzendingen. Met als hoogtepunt drie weken ochtendshow”, laat Bas weten op Instagram.

Datum publicatie: 28.09.2023

JOE bevestigt: Coen en Sander in de ochtend

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gaan een ochtendprogramma maken op JOE. Dat zong al een tijdje rond en eigenaar DPG heeft dat nu bevestigd. Wanneer de twee starten is nog niet bekend. Na acht jaar verlaten Coen en Sander Radio 538, om weer dagelijks samen radio te kunnen maken.

Datum publicatie: 28.09.2023

Retro Radio tijdens Dutch Media Week

De uitzendingen zijn te beluisteren op 192 Radio en van 16.00 tot 18.00 uur op Vintage Veronica. De programma’s worden gemaakt met de originele gerestaureerde Hilversum 3 dj-tafel.

Datum publicatie: 28.09.2023

Sky Radio bestaat 35 jaar

Ook is de nieuwe merkcampagne van het non-stop station sinds deze maand te zien. Een campagne waarmee Sky Radio menselijker wordt en waarin de luisteraar volledig centraal staat.

Datum publicatie: 28.09.2023

Tineke de Nooij dit weekend voor het laatst op Radio Veronica

Tineke de Nooij is dit weekend voor het laatst te horen op Radio Veronica. Dit maakte ze bekend op Facebook. Woensdagmiddag heeft ze haar laatste programma’s opgenomen. De Nooij was sinds augustus vorig jaar elke zaterdag en zondag tussen 23 uur en middernacht op het station te horen.

Datum publicatie: 28.09.2023

Luistercijfers week 38: Qmusic weer marktleider, Radio Veronica en JOE gelijk

Qmusic en NPO Radio 2 zijn aan het stuivertje wisselen, nadat Radio 2 vorige week marktleider werd is het nu weer Qmusic boven aan de lijst. Dit blijkt uit de jongste luistercijfers over week 38 van het NMO. Ook zijn volgens het NMO vanaf deze periode de problemen met Simulcast opgelost.

Datum publicatie: 27.09.2023

Bas van Teylingen neemt afscheid van Radio Veronica

Nadat bekend werd dat Rob Stenders per direct is gestopt als zenderbaas van Radio Veronica en Caroline Brouwer tijdelijk aan het roer staat, meldt Bas van Teylingen dat hij ook niet verder gaat bij Radio Veronica.

Datum publicatie: 27.09.2023

Live ANWB verkeersinformatie in de ochtend op RADIONL

Op Volkszender RADIONL is sinds deze week tijdens de ochtendspits live verkeersinformatie van de ANWB te horen. Maandagmorgen kwam voor de eerste keer een filelezer van de ANWB in de uitzending bij Lars van Dijk.

Datum publicatie: 27.09.2023