Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Luistercijfers week 52: Top 2000 stuwt Radio 2 naar record marktaandeel van 41,1 procent

NPO Radio 2 heeft een record marktaandeel gehaald in week 52. Doordat de luistercijfers sinds vorig jaar per week gemeten worden, is deze hele week de Top 2000 meegenomen. Dit zorgde eerder altijd al voor hoge luistercijfers, maar nu is de impact echt goed te zien door de weekmeting.

Datum publicatie: 03.01.2024

Edwin Noorlander gaat avonduren op JOE presenteren

Edwin Noorlander gaat naar de avond van JOE. Dat heeft de zender zojuist laten weten. De dj was één van de eerste dj’s die sinds de start van het station te horen was. Momenteel maakt Edwin tussen 13:00 en 16:00 uur radio. Dat tijdslot gaat naar Kimberley Dekker.

Datum publicatie: 03.01.2024

Recordaantal luisteraars voor Sky Radio ‘The Christmas Station’

8,9 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder hebben in de weken voor en tijdens kerst naar Sky Radio ‘The Christmas Station’ geluisterd. Dit meldt Sky Radio op basis van het Nationaal Media Onderzoek (NMO).

Datum publicatie: 03.01.2024

Wietze de Jager definitief weg bij Radio 538

Wietze de Jager keert definitief niet meer terug op Radio 538. De deejay heeft de samenwerking met de radiozender beëindigd, zo laat een woordvoerster van Talpa Network weten aan RadioWereld.NL. De Jager was sinds het stopzetten van zijn ochtendshow in juni al niet meer te horen op 538.

Datum publicatie: 03.01.2024

Win opnieuw een jaar lang gratis leven bij Sky Radio

Het is weer januari en dus is Sky Radio opnieuw met de actie ‘Leef een jaar lang gratis’ gestart. Dat betekent dat het landelijke non-stop muziekstation een jaar lang alles betaald van één luisteraar. Huur of hypotheek, energiekosten, boodschappen, kleding, benzine en zelfs de vakantie.

Datum publicatie: 03.01.2024

Kimberley Dekker naar middag van JOE

Kimberley Dekker gaat binnenkort de middag doen op JOE tussen 13:00 en 16:00 uur. Momenteel doet ze de ochtend op de zender en zit Edwin Noorlander nu op dat tijdslot. De radiozender kondigde dit aan via Instagram. Kimberley begon in 2016 bij Qmusic, nadat ze in 2015 meedeed aan het Q-College.

Datum publicatie: 02.01.2024

Qmusic voor de zeventiende keer naar Q-hotel in de sneeuw

Qmusic gaat ook dit jaar weer samen met enkele luisteraars naar het Q-hotel in de sneeuw. Optredens zijn er in het derde weekend van januari van Chef’Special en Rolf Sanchez.

Datum publicatie: 02.01.2024

Dit zijn de wijzigingen in de programmeringen voor 2024

Een nieuw jaar: het betekent dat veel radiostations hun programmering hebben veranderd. Een aantal dj’s begint vandaag of deze week met hun programma, anderen starten pas later deze maand. RadioFreak zet alles van de landelijke zenders op een rijtje.

Datum publicatie: 01.01.2024

Radio 1 vernieuwt audiovormgeving (en dat klinkt zo)

Op NPO Radio 1 is vanaf vandaag een nieuw pakket audiovormgeving te horen. Zo zijn de muziekjes – ook wel bedjes genoemd – voor het nieuws, weer en verkeer vernieuwd. Ook de uuropeners van de programma’s klinken anders.

Datum publicatie: 01.01.2024

NPO Radio 1-lunchprogramma De Nieuws BV bestaat 10 jaar

Het NPO Radio 1-lunchprogramma ‘De Nieuws BV’ bestaat 10 jaar. Op 1 januari 2014 om 12 uur ging de eerste uitzending van start. Tien jaar later viert het programma deze mijlpaal met een speciale jubileumuitzending.

Datum publicatie: 01.01.2024