Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Hardwell terug op Radio 538

Hardwell: “Ik ben mega enthousiast over de comeback van Hardwell On Air op de radio.

Datum publicatie: 21.10.2023

Sander Lantinga volgende week voor het laatst op Veronica

Sander Lantinga is volgende week voor het laatst te horen op Radio Veronica. De dj stapt samen met Coen Swijnenberg over naar JOE waar het duo de ochtendshow gaat presenteren. Nadat de overstap bekend werd, werden Coen & Sander al per direct van zender gehaald bij Radio 538.

Datum publicatie: 20.10.2023

Radio Veronica draait programma’s op vrijdagavond om

De vrijdagavondprogrammering van Radio Veronica is vanaf deze week aangepast. Martijn Muijs is voortaan tussen 18:00 en 21:00 uur te horen, terwijl hij voorheen tussen 21:00 en 0:00 uur ‘Martijn Muijs en andere mensen’ presenteerde. Thijs Meeuwsen schuift juist door naar de late avond.

Datum publicatie: 20.10.2023

Klaske Tameling stopt als zendermanager van Radio 1

Klaske Tameling vertrekt per 1 januari als zendermanager van NPO Radio 1. Ze heeft de functie dan nog geen vier jaar bekleed, wat relatief kort is voor een zendermanager. Een directe reden voor haar vertrek geeft de NPO niet. Ook is niet bekend wat ze gaat doen.

Datum publicatie: 19.10.2023

Luistercijfers België: Radio 2 zakt verder, goede zomer voor Qmusic

Radio 2 blijft de grootste zender in Vlaanderen, maar verliest opnieuw terrein. Tegelijkertijd kan Qmusic terugkijken op een uitstekende zomer. Dit blijkt uit de nieuwe Belgische luistercijfers die woensdag zijn gepubliceerd. In Wallonië heeft Radio Contact de koppositie overgenomen.

Datum publicatie: 19.10.2023

Martijn La Grouw zwaait af in ochtend op Slam: “Echt hoop lol gehad ondanks de wekker”

Martijn La Grouw presenteerde donderdagochtend zijn laatste ochtendshow op Slam. “Ik heb echt een hoop lol gehad in de ochtend, ook al had ik helemaal geen zin in m’n wekker om half 5 iedere dag. Maar als ik hier eenmaal was, was het te gek”, blikte La Grouw terug.

Datum publicatie: 19.10.2023

Sander Lantinga volgende week voor het laatst op Radio Veronica

Sander Lantinga is volgende week voor het laatst te horen op Radio Veronica. Dit maakte de deejay donderdag in zijn programma bekend. Lantinga is sinds vorig jaar oktober in de middag op Veronica te horen.

Datum publicatie: 19.10.2023

Luistercijfers week 41: Radio 2 weer marktleider, Qmusic levert flink in

NPO Radio 2 is weer de best beluisterde radiozender van Nederland. De zender stoot Qmusic van de troon, die na de tweede plaats zakt en flink marktaandeel inlevert: -1,0 procent. Dit blijkt uit de nieuwe luistercijfers over week 41 van het NMO.

Datum publicatie: 18.10.2023

NPO 3FM live met studio tijdens Amsterdam Dance Event

Bekende dj’s als Darude, Coloray, Jungle by Night, Oguz, Ineffekt en Gigola komen langs voor interviews en unieke livesessies tijdens ADE.

Datum publicatie: 18.10.2023

Veel aandacht voor ADE op diverse radiozenders

In Amsterdam vindt vanaf vandaag het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Diverse radiozenders besteden aandacht aan dit grote dance-evenement.

Datum publicatie: 18.10.2023