Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Domien Verschuuren vast in de lift bij Qmusic

Domien Verschuuren (35) heeft gisteren drie kwartier vast gezeten in de lift bij Qmusic. Nadat hij klaar was met zijn middagshow stond hij met enkele collega’s van zijn programma, waaronder Anton Griep, in de befaamde ‘discolift’ van de radiozender in Amsterdam.

Datum publicatie: 17.10.2023

Ook 3FM maakt live radio vanaf Amsterdam Dance Event

Naast Radio 538 en SLAM! zal ook NPO 3FM deze week live radio maken van het Amsterdam Dance Event (ADE). De locatie-uitzendingen beperken zich wel tot twee avonden. 3FM doet namelijk op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 19:00 uur verslag van ADE.

Datum publicatie: 17.10.2023

Wie wint de zesde radio-editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal?

Frits Spits presenteert ook dit jaar weer ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’ in het radioprogramma ‘De Taalstaat’. Op zaterdag 25 november mogen luisteraars en prominenten zich stukbijten in de zesde editie van het dictee op NPO Radio 1.

Datum publicatie: 17.10.2023

SLAM! komt vier dagen lang vanaf ADE

SLAM! zendt vanaf komende woensdag vier dagen live uit vanaf het het Amsterdam Dance Event (ADE). Net als Radio 538, zendt ook de dancezender van Mediahuis live uit vanuit een hotel. De locatiestudio van SLAM! staat in het Room Mate Aitana.

Datum publicatie: 16.10.2023

Vlaanderen: Komst Nostalgie+ op FM zorgt voor de nodige vragen en kritiek

De komst van Nostalgie+ op FM in Vlaanderen eind september houdt de gemoederen bezig in de Vlaamse radiowereld. Van de een op de andere dag werd jongerenzender NRJ vervangen door een station met overwegend 60s, 70s en 80s. De grote vraag is dan ook of dit mag volgens de vergunning.

Datum publicatie: 16.10.2023

Hoofdredacteur Luuk Sijbring stopt na een jaar bij RTV Noord

Luuk Sijbring vertrekt eind dit jaar als hoofdredacteur van RTV Noord. Hij is daarmee maar een jaar hoofdredacteur geweest van de regionale omroep van Groningen. Luuk volgde begin dit jaar interim-hoofdredacteur Pieter Sijpersma op.

Datum publicatie: 16.10.2023

Radio 2 renoveert radiostudio’s na vier jaar ‘zeer intensief’ gebruik

De radiostudio’s van NPO Radio 2 worden de komende tijd gerenoveerd. Er wordt gekozen voor een ‘frisse look en feel, een eigentijds uiterlijk’, zegt een woordvoerder van de zender.

Datum publicatie: 16.10.2023

RTV Drenthe start met Bluesradio Drenthe

De regionale omroep RTV Drenthe is maandag gestart met Bluesradio Drenthe. Dit is het nieuwe online themakanaal dat vooral in het teken staat van Drentse bluesmuziek. Bluesradio Drenthe zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week Drentse blues en aanverwante muziek uit.

Datum publicatie: 16.10.2023

Dit is waarom nog niet bekend is wanneer Coen & Sander op Joe beginnen

Eind september werd officieel bekend dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de overstap maken naar Joe om daar de ochtendshow te gaan presenteren. Maar nog steeds is niet bekend per wanneer het duo hier start. De oorzaak van deze onduidelijkheid heet concurrentiebeding.

Datum publicatie: 14.10.2023

Andres Odijk en Mark van der Molen vervangen Timur Perlin op 3FM

Timur Perlin heeft gisteren zijn laatste uitzending gepresenteerd op NPO 3FM. Afgelopen zomer maakte hij bekend voorlopig te stoppen met radiomaken. 3FM komt in januari met een nieuwe programmering.

Datum publicatie: 13.10.2023