Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Sky Radio al druk bezig met voorbereidingen kerst: Sky Christmas terug op DAB+

Het einde van het jaar nadert langzaam en dus is Sky Radio alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstperiode. Sinds maandag is daarom Sky Radio Christmas (X-mas) weer te beluisteren via DAB+ en internet. Sky Christmas draait alle bekende kerstklassiekers als ‘Last Christmas’ van Wham!

Datum publicatie: 02.10.2023

Gijs Staverman ontkent overstap naar JOE: “Ik zit nog veel te lekker waar ik zit”

Gijs Staverman die NPO Radio 2 verlaat, om bij JOE aan de slag te gaan. Onder meer De Telegraaf en Patrick Kicken melden dat Gijs die overstap zou overwegen. Maar de Radio 2-dj zelf ontkent in alle toonaarden. “Ik heb nooit gesprekken met hun bazen gevoerd.

Datum publicatie: 01.10.2023

Slam Dance 1000 keert na jaar afwezigheid terug

Na een jaar te hebben overgeslagen, is de Slam Dance 1000 weer terug. In aanloop naar het ADE in Amsterdam zendt Slam gedurende twee weken de lijst met beste dancehits ooit uit. De afgelopen weken kon er gestemd worden voor de lijst.

Datum publicatie: 01.10.2023

Sky Radio bestaat 35 jaar, viert jubileum met Top 1000

Sky Radio bestaat vandaag 35 jaar. De zender viert dit met een week lang de ‘Sky Top 1000’. Op 30 september 1988 starte Sky Radio als commerciële radiozender, met een aftrap door Phil Collins.

Datum publicatie: 30.09.2023

Mattie Valk over Coen en Sander naar JOE: “Dwingt mij onszelf weer opnieuw uit te vinden”

Mattie Valk krijgt er een nieuwe concurrent bij in de ochtend, nu Coen en Sander de ochtendshow op JOE gaan presenteren. “Het dwingt mij en Marieke om onszelf weer opnieuw uit te gaan vinden”, zegt Mattie in De Telegraaf.

Datum publicatie: 30.09.2023

Biem Buijs stopt na bijna 25 jaar met radiomaken: “Andere levensfase”

Biem Buijs stopt met radiomaken. Gisteren was hij voor de laatste keer te horen tijdens de lunchuren op Omroep Gelderland. “Er is een andere baan op mijn pad gekomen, een andere levensfase. Ik ga iets heel anders doen, bij de provincie Overijssel.

Datum publicatie: 30.09.2023

Anoûl Hendriks maakt ochtendshow voor radiostation SLAM!

Daarnaast verhuist Het AvondCircus met Daniël Lippens, Erik-Jan Rosendahl en Julia Maan naar een eerder tijdstip van 16.00 tot 19.00 uur. Het programma wordt dan ook omgedoopt tot Het MiddagCircus.

Datum publicatie: 30.09.2023

Rob Stenders keert mogelijk terug bij Radio 2: “In beeld voor avonduren”

Rob Stenders keert mogelijk terug op NPO Radio 2. Hij zou in beeld zijn om de avonduren tussen 20:00 en 22:00 uur te gaan presenteren, melden meerdere bronnen aan RadioFreak.nl. Ook het AD schrijft erover. Rob zou op de plek komen waar nu nog Stefan Stasse te horen is.

Datum publicatie: 29.09.2023

Coen en Sander per direct niet meer te horen op Radio 538

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zullen niet meer te horen zijn op Radio 538. Dat bevestigt een woordvoerder van de zender aan RadioFreak.nl. Coen en Sander maakten gisteren bekend over te stappen naar Joe, waar ze de ochtendshow gaan presenteren.

Datum publicatie: 29.09.2023

Roos Abelman nieuwe vaste presentator van ‘Spraakmakers’ op Radio 1

Roos Abelman wordt per 1 januari de nieuwe, vaste presentator van ‘Spraakmakers’ op NPO Radio 1. Momenteel is ze al regelmatig te horen als invaller bij het Radio 1-programma. Roos Abelman is de opvolger van Ghislaine Plag, die onlangs aangaf te stoppen.

Datum publicatie: 29.09.2023