Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Bas van Teylingen neemt afscheid van Radio Veronica

Nadat bekend werd dat Rob Stenders per direct is gestopt als zenderbaas van Radio Veronica en Caroline Brouwer tijdelijk aan het roer staat, meldt Bas van Teylingen dat hij ook niet verder gaat bij Radio Veronica.

Datum publicatie: 27.09.2023

Live ANWB verkeersinformatie in de ochtend op RADIONL

Op Volkszender RADIONL is sinds deze week tijdens de ochtendspits live verkeersinformatie van de ANWB te horen. Maandagmorgen kwam voor de eerste keer een filelezer van de ANWB in de uitzending bij Lars van Dijk.

Datum publicatie: 27.09.2023

Rob Stenders stopt als zendermanager bij Radio Veronica

Rob Stenders stopt als zendermanager van Radio Veronica. Dat meldt Adformatie na een bevestiging van een woordvoerder van de zender. Gezondheidsredenen zijn de oorzaak van het neerleggen van de functie. De zender gaat op zoek naar een nieuwe zendermanager. Rob blijft wel radio maken.

Datum publicatie: 26.09.2023

Ghislaine Plag stopt met ‘Spraakmakers’ op Radio 1

Ghislaine Plag stopt per 1 januari 2024 als presentator van het NPO Radio 1-programma ‘Spraakmakers’. Ghislaine over haar keuze: “Hoewel ik me een leven zonder Spraakmakers nu nog nauwelijks kan voorstellen, kijk ik uit naar een nieuw avontuur.

Datum publicatie: 26.09.2023

Eric Corton vervangt Tessa Mol op KINK

Eric Corton is vanaf volgende maand elke werkdag tussen 10:00 en 13:00 uur te horen op KINK. Hij vervangt Tessa Mol, die het radiostation verlaat, en daarom wordt Erics dagelijkse programma met twee uur verlengd.

Datum publicatie: 25.09.2023

Radio 2 moet half miljoen euro bezuinigen, meer geld naar Radio 1 en 3FM

NPO Radio 2 moet volgend jaar ruim een half miljoen euro bezuinigen. De NPO kort het budget van de zender met 573.000 euro, blijkt uit de begroting voor 2024. Radio 2 vangt de bezuiniging op door een groot deel van de nachtprogrammering ook volgend jaar non-stop te laten.

Datum publicatie: 24.09.2023

NPO wil radiozender starten voor mensen met biculturele achtergrond

De NPO is van plan om in 2024 van start te gaan met een radiozender voor mensen met een biculturele achtergrond. Dat zijn mensen die naast de Nederlandse cultuur ook met ten minste één andere cultuur een band hebben.

Datum publicatie: 24.09.2023

100% NL houdt Suzan & Freek-week ter gelegenheid van nieuw album

Radiozender 100% NL staat vanaf maandag in het teken van het duo Suzan & Freek. Aanleiding is het uitbrengen van hun derde album ‘Iemand Van Vroeger‘.

Datum publicatie: 24.09.2023

Jaar na nieuwe programmering 3FM: “Marktaandeel staat nog steeds stil”

Een jaar na de start van de nieuwe programmering van NPO 3FM, met onder meer Barend van Deelen in de middag en Rob en Wijnand in de ochtend, blijven de luistercijfers kwakkelen. “Het marktaandeel zit tussen de 1,4 en 2,4 procent.

Datum publicatie: 23.09.2023

Thijs Meeuwsen gestopt met nachtprogramma Veronica, verhuist naar vrijdagavond

Opnieuw veranderingen bij Radio Veronica. Thijs Meeuwsen is na amper drie maanden gestopt met het nachtprogramma. Voortaan is hij op vrijdagavond te horen in plaats van ‘Soundz Live’. Het programma met veel live muziek is geschrapt uit het schema.

Datum publicatie: 23.09.2023