Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

NPO Klassiek wekt bekende componisten tot leven in AI-campagne (filmpje)

NPO Klassiek heeft met behulp van kunstmatige intelligentie bekende componisten uit het verleden weer tot leven gewekt.

Datum publicatie: 22.09.2023

Radio 10 geeft volgende week Music Trips weg

Barcelona, Budapest, Ibiza, New York, Las Vegas, Parijs, Londen. Het zijn zomaar wat locaties uit grote hits uit het verleden. Het mooie is dat ze allemaal te bezoeken zijn. Daarom geeft Radio 10 vanaf maandag (25 september) zeven dagen lang Music Trips weg.

Datum publicatie: 22.09.2023

Edwin Evers: “Als je binnen drie weken grote chaos wil hebben, moet je mij programmaleider maken”

Edwin Evers denkt dat een toekomstige rol als zenderbaas of programmaleider niets voor hem is. “Als je binnen drie weken grote chaos wil hebben, moet je mij programmaleider maken”, zo grapte hij onlangs in een interview op Radio Oost.

Datum publicatie: 22.09.2023

NPO Klassiek wekt bekende componisten tot leven in AI-campagne

De Klassieke Top 400 is een hitlijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken en is van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober te horen op NPO Klassiek.

Datum publicatie: 21.09.2023

NPO 3FM-deejay Obi Raaijmaakers ook op StuBru te horen

Obi Raaimakers is niet alleen op 3FM te horen, maar ook in België op Studio Brussel. Daar maakt hij sinds half september elke donderdag op de Vlaamse radiozender samen met Michèle Cuvelier het avondprogramma ‘Radar’ tussen 19 en 21 uur.

Datum publicatie: 21.09.2023

NPO Klassiek Stembus rijdt door Nederland voor Klassieke Top 400

De klassieke radiozender van de NPO gaat ook dit jaar weer de ‘Klassieke Top 400‘ uitzenden. NPO Klassiek, sinds begin van dit jaar de nieuwe naam van NPO Radio 4, staat in oktober weer in het teken van de 400 beste klassiekers. Maar eerst moet de lijst nog worden samengesteld.

Datum publicatie: 21.09.2023

‘Coen en Sander in gesprek met JOE’

Coen Swijnenberg (43) en Sander Lantinga (46) zijn in gesprek met de nieuwe radiozender JOE over de ochtendshow. Dat meldt het AD, dat net als JOE eigendom is van DPG Media. Vorig jaar kwam er een einde aan de dagelijkse ‘Coen & Sander Show’ op Radio 538.

Datum publicatie: 20.09.2023

Oetse Eilander komt niet terug op Radio Noord

Oetse Eilander, presentator van het middagprogramma ‘Oetse op Noord’, mag niet terug keren op Radio Noord. Er is volgens de regionale omroep een onherstelbare vertrouwensbreuk ontstaan met Eilander. RTV Noord heeft daarom de samenwerking opgezegd.

Datum publicatie: 19.09.2023

Dit Was De Radio: PowNed-radiobaas Florent Luyckx over de 3FM-koers

Deze week is PowNed-radiobaas Florent Luyckx te gast, hij vertelt onder meer over de koers van 3FM.

Datum publicatie: 19.09.2023

NPO FunX komt in actie met SOS Marokko en Libië

Tussen 06.00 en 23.00 uur staan de zender en online kanalen geheel in het teken van het ophalen van geld voor verschillende goede doelen.

Datum publicatie: 19.09.2023