Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Tessa Mol weg bij KINK, vertrekt naar JOE

Tessa Mol verlaat KINK na 4,5 jaar en stapt over naar JOE. “Het is tijd voor wat anders”, licht ze haar keuze toe op sociale media. “Ik heb bij KINK mijn droom van een eigen radioprogramma op een landelijke zender in vervulling zien gaan.

Datum publicatie: 18.09.2023

Marijke Ketel vaste nieuwslezer office hours Radio 10

Marijke Ketel is sinds kort vaste nieuwslezer tijdens de ‘office hours’ op Radio 10. Ze neemt het stokje over van Iris Schut, die voortaan alleen nog in de middag op Radio 538 is te horen.

Datum publicatie: 18.09.2023

De Week van de Jaren 70 op Radio 5

NPO Radio 5 staat van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 september in het teken van ‘De Week van de Jaren 70’. Zeven dagen lang draaien de dj’s klassiekers uit de seventies. Jan Rietman opent de actieweek op zaterdag 16 september om 06.00 uur.

Datum publicatie: 15.09.2023

BNR Nieuwsradio viert 25-jarig bestaan

Presentator Bas van Werven startte toen met de woorden: ‘Goedemorgen, het is zes uur. Welkom bij Business Nieuws 1395 AM’. Nu, 25 jaar later, viert BNR Nieuwsradio deze mijlpaal.

Datum publicatie: 15.09.2023

Willemijn Veenhoven nieuwe presentator Kunststof

Willemijn is geen onbekende van het programma, zo valt ze al regelmatig in en presenteerde ze de hommage aan Jellie Brouwer eerder dit jaar.

Datum publicatie: 15.09.2023

Herlevering luistercijfers week 36: JOE naar 2.3, Qmusic blijft marktleider

In de nieuwe levering van de luistercijfers stijgt het marktaandeel van JOE in week 36 van 1.7 naar 2.3 procent marktaandeel. Door problemen met het bronsignaal voor audiomatching waren de cijfers voor JOE niet volledig. Omdat JOE stijgt heeft dit ook effect op de luistercijfers van andere zender.

Datum publicatie: 15.09.2023

Gametrack Top 64 op KINK

KINK zendt morgen de eerste editie van de ‘Gametrack Top 64’ uit. Dit is de lijst met de beste muziek uit game soundtracks. De lijst wordt gepresenteerd door KINK-dj Jim Vorwald, die zelf een fervent gamer is. Top 64 is een knipoog naar eeb bekende spelcomputers, de Commodore 64.

Datum publicatie: 15.09.2023

Speciale tv-uitzending ‘Samen voor Marokko’ op NPO 1

Omroepen Vpro en BNNVara maken vrijdagavond een speciale uitzending om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te steunen. De uitzending ‘Samen voor Marokko’ is vanaf 21.30 uur te zien op NPO 1. De aardbeving die Marokko vorige week trof heeft honderdduizenden levens ontwricht.

Datum publicatie: 15.09.2023

Willemijn Veenhoven nieuwe presentator van ‘Kunststof’ op Radio 1

Willemijn Veenhoven wordt per 1 oktober de presentator van ‘Kunststof’, het dagelijkse avondprogramma over kunst- en cultuur op NPO Radio 1. Ze neemt hierbij het stokje over van Gijs Groenteman, die een televisieprogramma gaat maken bij BNNVARA.

Datum publicatie: 14.09.2023

Spijkers met Koppen bestaat 35 jaar, jubileumtour door Nederland

‘Spijkers met Koppen’ bestaat 35 jaar. Daarom gaat het satirische actualiteitenprogramma van NPO Radio 2 op tour door Nederland. Gedurende vier zaterdagen in oktober verlaten Dolf Jansen en Willemijn Veenhoven café Florin in Utrecht voor stadsschouwburgen en poppodia elders.

Datum publicatie: 14.09.2023