Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

De Week van de Jaren 70 start zaterdag op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat van zaterdag (16 september) tot en met vrijdag 22 september weer in het teken van ‘De Week van de Jaren 70’. Zeven dagen lang draaien de deejays veel klassiekers uit de seventies. Van Eagles tot Kate Bush, van The Carpenters tot Fleetwood Mac en van Abba tot The Cats.

Datum publicatie: 12.09.2023

Radio Veronica in gesprek met Rick van Velthuysen over toekomst

Radio Veronica gaat in gesprek met Rick van Velthuysen over zijn toekomst bij de zender. Sinds maandag is de ochtenddeejay niet meer te horen op het landelijke radiostation. Een reden voor deze plotselinge verandering wil Veronica niet noemen. Afgelopen meldde RadioWereld.

Datum publicatie: 11.09.2023

NPO 3FM-dj’s te zien in iconische clips door deep fake video

Wie er in de top 10 staan is bekend, maar in welke volgorde blijft nog spannend tot vrijdag 22 september. De Top 1003 van deze Eeuw is doordeweeks van 09.

Datum publicatie: 11.09.2023

L1 komt de maand oktober in actie: geef een jas, verwarm een hart!

De regionale omroep L1 in Limburg wil de provincie van 2 tot en met 30 oktober winterproof maken. Onder de noemer ‘Limburg Helpt: geef een jas, verwarm een hart!’ gaat L1 helpen om zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen voor mensen die deze het meest nodig hebben.

Datum publicatie: 11.09.2023

‘Engelbewaarder’ is lekkerste meezinger van Nederland

100% NL is maandag met de ‘100% NL Meezing Top 1000’ gestart. De lijst, met daarin de duizend lekkerste meezinghits, is samengesteld door het radiostation met hulp van de luisteraars van het radiostation. Daarbij is ook veel gestemd op het nummer ‘Engelbewaarder‘ van Marco Schuitmaker.

Datum publicatie: 11.09.2023

Emotionele presentator en sidekick zoeken steun bij bellers

Radio Noord krijgt vanaf 2024 een nieuwe programmering. Hoe die eruit zal zien is nog niet bekend. Presentator Oetse Eilander kreeg als eerste te horen dat zijn programma volgend jaar stopt.

Datum publicatie: 11.09.2023

Hans Schiffers: Gerard Ekdom gaat ooit weer ‘Arbeidsvitaminen’ presenteren

Gerard Ekdom gaat op termijn de ‘Arbeidsvitaminen’ weer presenteren. Dat verwacht Hans Schiffers, die het radioprogramma nu nog presenteert op NPO Radio 5. “Hierna komt Gerard Ekdom, die neemt het gewoon weer over straks”, zegt Hans in de podcast ‘De Broadcast’.

Datum publicatie: 08.09.2023

100% NL start maandag met ‘Meezing Top 1000’

Radiozender 100% NL start maandag (11 september) met de ‘Meezing Top 1000‘. Het meezingen met muziek heeft namelijk een positief effect op de gezondheid. De aanmaak van het zogenaamde knuffelhormoon kan stress en angst doen verminderen.

Datum publicatie: 08.09.2023

BNR onderzoekt de werkelijke waarde van een aandeel

In het nieuwe radioprogramma ‘Doorgelicht’ neemt presentatrice Nina van Dungen samen met Jim Tehupuring de luisteraars van BNR Nieuwsradio mee in de ontstaansgeschiedenis en werkelijke waarde van een beursgenoteerd bedrijf.

Datum publicatie: 08.09.2023

NPO Radio 1 onderzoekt toename van drugscriminaliteit

Wantrouwen in de overheid, naïviteit en een gebrekkige controle zorgen. Dat zorgt volgens NPO Radio 1 voor een grote toename van drugscriminaliteit in de drie noordelijke provincies.

Datum publicatie: 08.09.2023