Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Tom en Joe maken de overstap van Qmusic naar NPO 3FM

Tom de Graaf en Joe Stam maken de overstap van Qmusic, waar ze nu elke werkdag bij Mattie & Marieke te horen zijn, naar 3FM voor BnnVara. Ze zijn vanaf maandag 1 januari 2023 elke werkdag tussen 09:00 en 10:00 uur te horen.

Datum publicatie: 05.09.2023

Wim van Helden weer terug op de radio: “Ik had even tijd nodig”

Wim van Helden was gisteren na een aantal weken weer terug op Qmusic. De dj was er even tussenuit omdat hij een jaar na het overlijden van zijn vader, ook zijn moeder verloor. “Het tast ook je identiteit aan. Beetje bij beetje raak je ook een deel van jezelf kwijt.

Datum publicatie: 05.09.2023

Femke de Walle nieuwe presentator Hallo Groningen op Radio Noord

Femke de Walle is sinds maandag vier dagen per week als presenator van ‘Hallo Groningen’ op Radio Noord te horen. Ze neemt het stokje over van Eric Bats. “Een nieuw geluid”, aldus De Walle. “De komende tijd hoor je mij elke maandag tot en met donderdag hier op Radio Noord.

Datum publicatie: 05.09.2023

NH Radio heeft nieuwe vormgeving en past programmering aan

NH Radio heeft de zomervakantie afgesloten door met een nieuw geluid te starten. Nieuwe vormgeving en een vernieuwde programmering zorgen voor een ander geluid bij de regionale omroep van Noord-Holland. Pure Jingles heeft een nieuw jinglepakket gemaakt voor de radiozender.

Datum publicatie: 05.09.2023

Middagshow Sublime stopt voortaan een uur eerder

Sublime heeft met het vertrek van de FM een wijziging doorgevoerd in de programmering. De ‘Sublime Middagshow’ stopt voortaan een uur eerder en is tussen 16:00 en 18:00 uur te horen.

Datum publicatie: 04.09.2023

3FM komt met nieuwe Top 1003 van deze Eeuw

NPO 3FM komt volgende week met een nieuwe editie van de ‘Top 1003 van deze Eeuw’. Deze lijst bevat de beste nummers vanaf 2000 die passen in het format van 3FM. Deze is vanaf maandag 11 september twee weken lang te horen op de publieke zender.

Datum publicatie: 04.09.2023

Cor Bakker heeft laatste radioshow bij NH Radio erop zitten

Pianist en presentator Cor Bakker heeft afgelopen zondag voor de laatste keer zijn programma ‘De Keuze van Cor‘ gepresenteerd bij bij de regionale publiek omroep NH Radio. De 62-jarige Bakker heeft zelf besloten te stoppen bij NH.

Datum publicatie: 04.09.2023

‘Break My Heart’ van Rondé in augustus het meest gedraaid op de Nederlandse radio

Het nummer ‘Break My Heart‘ van Rondé staat op de eerste plaats in de AirPlay Top 20 van augustus 2023. In juli stond het nummer nog op plaats 14, maar in augustus was het de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Dit meldt SoundAware.

Datum publicatie: 04.09.2023

NPO Radio 2 in teken van De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september traditiegetrouw een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemerHet bericht NPO Radio 2 in teken van De grote Radiocollecte voor KWF verscheen eerst op MediaMagazine.

Datum publicatie: 03.09.2023

Iwan Reuvekamp stopt als hoofd audio en podcast bij DPG en wordt zendermanager van JOE

Iwan Reuvekamp is gestopt als hoofd audio en podcast bij DPG Media en is de zendermanager van JOE. De zender is vandaag begonnen met landelijk uitzenden op de FM.

Datum publicatie: 01.09.2023