Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Marieke Elsinga bevallen van dochter

Marieke Elsinga is afgelopen vrijdag voor de tweede keer moeder geworden. Ze is bevallen van een meisje genaamd Noa. Twee jaar geleden kreeg zijn en haar vriend Sander al een zoontje, genaamd Jip. “Voluit heet ze Noa Maria Anna, vernoemd naar haar beide oma’s.

Datum publicatie: 19.08.2024

Frank Dane terug op de radio na ziekte van vriendin

Frank Dane is na een aantal weken afwezigheid weer begonnen op Radio 538. “Ik heb het gevoel dat ik hier vier jaar niet ben geweest”, zo zei hij aan het begin van zijn programma.

Datum publicatie: 19.08.2024

Omroep Gelderland staat stil bij 80 jaar vrijheid

Omroep Gelderland staat in september op radio en tv uitgebreid stil bij 80 jaar vrijheid en het herdenken van Market Garden. Maar ze zijn ook bij de Airborne Wandeltocht, de luchtlandingen op de Ginkelse Heide en de Sunset March in Nijmegen.

Datum publicatie: 19.08.2024

NPO Radio 5 en 192TV op 31 augustus in teken van zeezenders

31 augustus aanstaande is het 50 jaar geleden dat Radio Veronica met haar uitzendingen op zee moest stoppen. Op NPO Radio 5 staan de programma’s die dag stil bij deHet bericht NPO Radio 5 en 192TV op 31 augustus in teken van zeezenders verscheen eerst op MediaMagazine.

Datum publicatie: 19.08.2024

Lars van Heeswijk weg bij Slam: “Ga weer doen wat ik het allerleukst vind”

Lars van Heeswijk was zondag voor het laatst op Slam te horen. De deejay verlaat het station om fulltime aan de slag te gaan als producer van de ochtendshow van Radio 538 met Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen.

Datum publicatie: 18.08.2024

Stoelendans in radioland jaar na frequentieveiling nog altijd in volle gang

De frequentieveiling van de landelijke commerciële FM-frequenties in juli 2023 leidde tot een ware stoelendans in radioland. Een jaar later is deze stoelendans nog altijd in volle gang. Daarom een nieuw overzicht.

Datum publicatie: 18.08.2024

Rob Janssen wil graag het Glazen Huis in

Rob Janssen wil dit jaar graag het Glazen Huis in tijdens 3FM Serious Request. “Ik hoop dat ik nog een keer geselecteerd word voor het Glazen Huis”, zegt de dj tegen het AD. Ik heb het twee keer in Amersfoort gedaan, maar sinds Nijmegen is Serious Request echt weer helemaal terug.

Datum publicatie: 17.08.2024

Europapa van Joost Klein bovenaan 3FM Festival Top 1003

Joost Klein blijft populair bij 3FM. Zijn nummer ‘Europapa’ staat op nummer één van de 3FM Festival Top 1003.

Datum publicatie: 17.08.2024

Herbeleef laatste uitzending Radio Veronica vanaf zee bij Beeld & Geluid

Leer meer over de impact van Radio Veronica en de collectie die zich in het depots van Beeld & Geluid bevindt.

Datum publicatie: 16.08.2024

‘Thriller’ van Michael Jackson op 1 in Album Top 50 van Radio Veronica

Het album ‘Thriller’ van Michael Jackson staat op nummer 1 in de Album Top 50 van Radio Veronica. De Album Top 50 is vrijdag (16 augustus), op de laatste dag van het Radio Veronica Albumfestival, tot 19.00 uur te horen. Van elk album worden twee nummers gedraaid.

Datum publicatie: 16.08.2024