Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Nieuwe commercial kondigt de start van Gerard Ekdom aan bij Radio Veronica (filmpje)

Op 2 september start Gerard Ekdom met zijn nieuwe avontuur in de ochtend van Radio Veronica. Om dat onder de aandacht te brengen nam hij met zijn eigen vrouw Nicole en zijn nieuwe collega’s Rob Stenders, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof een commercial op.

Datum publicatie: 12.08.2024

Merel Westrik presenteert het Sinterklaas Journaal

Merel Westrik presenteert dit jaar het Sinterklaas Journaal. De nieuwslezer van JOE vervangt Dieuwertje Blok die nog in een behandelingstraject zit na haar ingrijpende neusoperatie. Dieuwertje hoopt volgend jaar weer van de partij te zijn: “Helaas komt Sinterklaas iets te vroeg voor mij.

Datum publicatie: 12.08.2024

Edwin Evers als voice-over voor nieuwe editie van Te land, ter zee en in de lucht

Radio 538-deejay Edwin Evers wordt de voice-over van de nieuwe editie van Te land, ter zee en in de lucht. Hij mag achteraf, na de opnames, het commentaar verzorgen. De nieuwe versie van Te land, ter zee en in de lucht wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai en Gerard Joling.

Datum publicatie: 12.08.2024

‘Summertime’ op 1 in Sublime Summertime Top 500

‘Summertime’ van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince is na een jaar weer terug aan kop van de Summertime Top 500 van Sublime. Vanaf maandag (12 augustus) staat het radiostation weer vijf dagen lang in het teken van de zomerse hitlijst.

Datum publicatie: 11.08.2024

Radio Veronica viert de beste albums ooit gemaakt tijdens Albumfestival

Alle shows draaien de komende zeven dagen om het Albumfestival. De albums komen in willekeurige volgorde voorbij en de luisteraars kunnen van sommige ook de elpee winnen.

Datum publicatie: 09.08.2024

Albumfestival vanaf vrijdag 8 dagen lang op Radio Veronica

Radio Veronica de zomer met de beste albums ooit gemaakt tijdens het ‘Radio Veronica Albumfestival’. Vanaf vrijdag (9 augustus) draait het station acht dagen lang tracks van de beste albums allertijden.

Datum publicatie: 08.08.2024

NMO Luisteronderzoek week 31-2024: Qmusic is marktleider

Qmusic was in week 31 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 12,6%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. NPO Radio 2 staat deze meting tweede met 10,6%, gevolgd door NPO Radio 1 op de derde plaats met 10,4%.

Datum publicatie: 07.08.2024

JOE nu al groter dan concurrent Radio 10

Die zender zit juist in de problemen, nadat onlangs stembepalende namen als Gerard Ekdom en Rob van Someren vertrokken.

Datum publicatie: 07.08.2024

Radio-dj Daniël Lippens stapt over van SLAM! naar BNNVARA

Radio-dj Daniël Lippens gaat aan de slag bij BNNVARA op NPO Radio 2. Hij komt over van SLAM! en is vanaf 9 september elke maandag tot en met donderdag te horen van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Datum publicatie: 06.08.2024

Coen & Sander passen op dieren van luisteraars

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn sinds maandag weer te horen op Joe. Na een korte vakantie start het duo ‘de Coen & Sander Show’ in de ochtend op een bijzondere manier.

Datum publicatie: 06.08.2024