Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Rutger Radstaake invaller bij Omroep Flevoland

Rutger Radstaake heeft een nieuwe radiozender toegevoegd aan zijn portfolio. Sinds deze week is hij ook te horen als invaller op Omroep Flevoland. In de ochtend vervangt de deejay momenteel Joline Dalstra naast Leo Schouwenaar.

Datum publicatie: 06.08.2024

Coen & Sander zijn terug van vakantie en passen op dieren van luisteraars

De mannen delen vanaf vandaag weer hun verhalen, bespreken de opvallendste actualiteiten met nieuwslezeres Merel Westrik en draaien de beste muziek uit de 70s, 80s en 90s.

Datum publicatie: 05.08.2024

Daniël Lippens van Slam naar NPO Radio 2

Daniël Lippens vertrekt na ruim drieënhalf jaar bij Slam om aan de slag te gaan bij NPO Radio 2. Dit maakte Lippens bekend tijdens zijn eerste programma na de vakantie.

Datum publicatie: 05.08.2024

RTV Noord trekt 3 weken lang Groningen in met de riksja

RTV Noord gaat vanaf maandag (5 augustus) tot en met 23 augustus tijdens ‘Rondje Zummer’ opnieuw met een riksja de provincie Groningen in. Dit unieke initiatief is elke werkdag live te volgen via radio en tv, en natuurlijk online.

Datum publicatie: 05.08.2024

Summer Top 101 dinsdag op herhaling op Sky Radio

Het belooft dinsdag (6 augustus) weer een warme dag te worden en daarom gaat de Summer Top 101 op herhaling op Sky Radio. Van 9 tot 18 uur komen de beste zomerhits ooit weer voorbij op de non-stop muziekzender.

Datum publicatie: 05.08.2024

Radio 538 geeft komende 3 weken kaarten weg voor Formule 1 op Zandvoort

Radio 538 geeft de komende 3 weken weekendkaarten weg voor de Grand Prix op Zandvoort. Vanaf maandag (5 augustus) tot en met vrijdag 23 augustus maken luisteraars meerdere keren per dag kans om erbij te zijn en Max Verstappen voor de vierde keer de Formule 1-race op eigen bodem te zien winnen.

Datum publicatie: 04.08.2024

Slam-deejays Gijs van Alkemade en Thomas van Empelen vallen in op Veronica

Gijs Alkemade en Thomas van Empelen zijn deze zomer ook te horen op Radio Veronica. Ze combineren deze invalsklus met hun reguliere programma’s op zusterstation Slam.

Datum publicatie: 04.08.2024

‘Sven’s Classix’ verdwijnt van Radio 10, verhuist niet mee naar 100% NL

Het programma ‘Sven’s Classix’ van Sven van Veen op Radio 10 stopt eind deze maand. Sven van Veen stapt, net als Rob van Someren, over naar 100% NL. “En daarmee komt er ook een eind aan Sven’s Classix op Radio 10.

Datum publicatie: 02.08.2024

‘Austin’ van Dasha in juli het meest gedraaid op de Nederlandse radio

Er is een nieuwe nummer één in de Airplay Top 20. Het nummer ‘Austin‘ van Dasha werd in juli 799 keer gedraaid op de Nederlandse nationale radio en is hiermee de nieuwe Airplay Champion. Dit meldt SoundAware. Dasha verdringt Cyril na drie maanden van de eerste plaats.

Datum publicatie: 02.08.2024

Marc Visch nieuwe directeur/hoofdredacteur RTV Drenthe

Marc Visch gaat Dink Binnendijk opvolgen als directeur/hoofdredacteur van de regionale omroep RTV Drenthe. Marc Visch is momenteel als directeur/bestuurder werkzaam bij de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Binnendijk vertrekt op 1 januari 2025 bij RTV Drenthe.

Datum publicatie: 01.08.2024