Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Qmusic start 2 weken later met Het Geluid (audio)

De maand augustus is weer begonnen en dat betekent normaal gesproken dat Qmusic van start is gegaan met ‘Het geluid’. Dit jaar moeten luisteraars echter twee weken langer wachten, want dit jaar start Qmusic pas op maandag 12 augustus met het spel.

Datum publicatie: 01.08.2024

Voorlopig geen live verslaggeving ADO Den Haag meer op Radio West

Radio West zendt voorlopig geen live verslagen meer uit van de wedstrijden van ADO Den Haag. Oorzaak is een conflict tussen de regionale omroep en de voetbalclub. Omroep West plaatse onlangs een artikel over de voetbalclub, die niet in goede aarde viel bij de club.

Datum publicatie: 01.08.2024

Rob van Someren weg bij Radio 10, stapt over naar 100% NL

Rob van Someren vertrekt bij Radio 10 en stapt over naar 100% NL. Bij die zender is hij vanaf het najaar weer dagelijks tussen 16:00 en 19:00 uur te horen, samen met zijn vaste sidekicks, met het programma ‘Somertijd’. Barry Paf zal vanaf dat moment de lunchshow voor zijn rekening nemen.

Datum publicatie: 31.07.2024

JOE is verhuisd naar nieuwe radiostudio (en zo ziet ‘ie eruit)

JOE is verhuisd naar de nieuwe radiostudio in Mediavaert in Amsterdam. Eerder nam Qmusic al haar intrek in het nieuwe pand, waar ook kranten als De Volkskrant, Het Parool en Trouw zitten. De radiostudio van JOE lijkt op die van Qmusic, zo is te zien op foto’s die de zender heeft gedeeld.

Datum publicatie: 30.07.2024

NPO Radio 2 zaterdag live vanaf Pride Amsterdam met Vier De Liefde

NPO Radio 2 besteedt ook dit jaar weer uitgebreid aandacht aan Pride Amsterdam. Komende zaterdag (3 augustus) zenden Carolien Borgers, Annemieke Schollaardt en Paul Rabbering live uit vanuit de hoofdstad. Tussen 12 en 18 uur maken ze het programma ‘Vier De Liefde.

Datum publicatie: 30.07.2024

Giorgio & Ingrid doen elke week een dag ‘100% zonder…’ iets

Giorgio Hokstam en Ingrid Jansen, elke werkdag te horen tussen 6.00 en 10.00 uur op 100% NL, gaan de uitdaging aan ieder om de beurt een dag ‘zonder iets‘ te leven. Ze beginnen deze week met een dag zonder vervoer. Lukt het ze om naar werk te komen? En wie gaat het het beste af?

Datum publicatie: 30.07.2024

NOS stopt met nieuwsbulletins op NPO 3FM in avonden en weekenden

3FM heeft al jaren eigen, op maat gemaakte nieuwsbulletins van de NOS, maar door bezuinigingen komt een deel daarvan nu te vervallen.

Datum publicatie: 29.07.2024

Qmusic van start met ‘Q-Top 500 van de zomer’

Qmusic gaat vanochtend om 10:00 uur van start met de ‘Q-Top 500 van de zomer’. Het zijn volgens het station de vijfhonderd grootste zomerhits. Vanwege de Olympische Spelen in Parijs, waar Mattie Valk en Domien Verschuuren te horen zijn, is de lijst niet onafgebroken te horen.

Datum publicatie: 29.07.2024

NPO verdedigt schrappen nieuwsbulletins op 3FM: “We moeten keuzes maken”

Op NPO 3FM zijn vanaf 1 november geen eigen, losse nieuwsbulletins van de NOS meer te horen in de avonduren en de weekenden. De NOS is niet blij met die bezuinigingsmaatregel en noemt het ‘een hard gelag’.

Datum publicatie: 29.07.2024

Esther Dijkstra stopt na zes weken als nieuwslezer in middag op Radio Veronica

Esther Dijkstra houdt het na zes weken alweer voor gezien als vaste nieuwslezer in de middag op Radio Veronica. Ze las het nieuws in de middagshow van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof sinds vorige maand, maar ze concludeert nu “dat we geen match zijn”.

Datum publicatie: 29.07.2024