Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Radio 2 maakt weer radio rond KWF Collecteweek

NPO Radio 2 zet zicht volgende week opnieuw in voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens de KWF Collecteweek vraagt het radiostation aandacht voor dit goede doel en gaan de dj’s wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte.

Datum publicatie: 27.08.2024

Tom van ’t Hek stopt als radiopresentator bij NOS: “Ze vinden het onverenigbaar”

Tom van ’t Hek moet half oktober stoppen als radiopresentator bij de NOS. Hij is voorzitter van de Nederlandse Sportraad geworden en de NOS vindt dat onverenigbaar, aldus Tom, die elke ochtend het sportnieuws duidt in het ‘NOS Radio 1 Journaal’. Tom had zelf graag door gewild.

Datum publicatie: 27.08.2024

Herman Hofman terug op Radio Veronica als invaller

Herman Hofman is na vier maanden terug op Radio Veronica. Sinds maandag is de deejay als invaller te horen op het radiostation. Hofman was ruim een jaar lang in de avond te horen op Veronica.

Datum publicatie: 27.08.2024

Gerard Ekdom donderdag te gast in Kunststof op NPO Radio 1

Gerard Ekdom keert binnenkort terug op de radio, ditmaal bij Veronica. Na een periode van stilte gaat hij vanaf maandag 2 september weer elke werkdag zijn ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’ presenteren.

Datum publicatie: 27.08.2024

NPO Radio 2 week lang in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september opnieuw een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De deejays vragen dan aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte.

Datum publicatie: 26.08.2024

Summerjam 500 vier dagen lang op Slam

Slam is maandagochtend (26 augustus) gestart met de ‘Summerjam 500’, de lijst met lekkerste zomerbangers. ‘Pedro’ van Jaxomy, Agatino Romero en Raffaella Carrà staat dit jaar op de eerste plaats.

Datum publicatie: 26.08.2024

Menno Vroom niet met Somertijd mee naar 100% NL, blijft bij Radio 10

Menno Vroom verhuist niet met team ‘Somertijd’ mee naar 100% NL, maar blijft bij Radio 10. Dit bevestigt een woordvoerder van Talpa aan RadioWereld.NL. “Menno blijft gewoon bij Radio 10 en blijft zijn huidige functie uitoefenen.

Datum publicatie: 26.08.2024

Rob van Someren start op 13 september op 100% NL

Rob van Someren: “We konden als Team Somertijd vrijdag de 13e natuurlijk niet laten lopen als startdatum!

Datum publicatie: 25.08.2024

Jarno van der Wielen nieuwe middag-dj van SLAM!, Danny Blom in het weekend

Jarno van der Wielen is vanaf 2 september de nieuwe middag-dj op SLAM!. Hij is de opvolger van Daniël Lippens die naar NPO Radio 2 gaat. Erik-Jan Rosendahl en Julia Maan blijven de vaste sidekicks. De dj heeft sinds begin 2021 een plek in de weekendprogrammering van SLAM!.

Datum publicatie: 24.08.2024

Carsten van Dijk verlaat na 16 jaar Radio Veronica

Carsten van Dijk neemt na bijna 16 jaar afscheid van Radio Veronica. De deejay en producer van het station begon in 2006 bij de Veronica RadioSchool, waar hij een praktijkgerichte opleiding volgde.

Datum publicatie: 24.08.2024