Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Middagshow SLAM! wordt een uur langer

De middagshow van SLAM! duurt voortaan tot 20:00 uur. Vanaf volgende week neemt Jarno van der Wielen het programma over van Daniël Lippens. Hij zal samen met Erik-Jan Rosendahl en Julia Maan op maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 20:00 uur te beluisteren zijn.

Datum publicatie: 29.08.2024

Radio Veronica-dj Sander Hoogendoorn vader geworden

Sander Hoogendoorn is vader geworden. Op Instagram deelt de Radio Veronica-dj een foto waarop hij te zien is met zijn pasgeboren dochter. “Ik kan echt de woorden niet vinden hoe blij en gelukkig ik ben met de geboorte van onze dochter Mikki.

Datum publicatie: 29.08.2024

Sven’s Classix zaterdag na 9 jaar voor het laatst op Radio 10

Sven van Veen presenteert komende zaterdagavond (31 augustus) voor de laatste keer ‘Sven’s Classix’ op Radio 10. Doordat Van Veen met team ‘Somertijd’ meeverhuist naar 100% NL valt na negen jaar het doek voor het programma. Voorlopig althans.

Datum publicatie: 29.08.2024

Recordcijfers voor 538 door Dutch 1000 en Formule 1; ochtendshow voor het eerst nr. 1

Formule 1 en de Dutch 1000 hebben Radio 538 recordcijfers opgeleverd. Niet alleen bij de totale doelgroep (13+), maar ook bij de commerciële doelgroep 20-49 jaar schoten de luistercijfers afgelopen week omhoog. Daarnaast is de 538 Ochtendshow voor het eerst marktleider.

Datum publicatie: 29.08.2024

Niek van der Bruggen krijgt vaste plek in nieuwe weekendprogrammering Radio Veronica

Niek van der Bruggen krijgt een vaste plek in de programmering van Radio Veronica. Ook aanstormende talenten Ferry Oomen en Thijs Meeuwsen beginnen komende zaterdag aan hun nieuwe programma’s in het weekend, in de vroege ochtend en late avond.

Datum publicatie: 29.08.2024

NMO Luisteronderzoek week 34-2024: Qmusic is marktleider

Qmusic was in week 34 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 11,6%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek.

Datum publicatie: 28.08.2024

Vanaf 9 september een verrassende actie bij JOE

Luisteraars kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de JOE-app voor de actie JOE geeft je TIJD. Dat is bekendgemaakt tijdens de ochtendshow van Coen en Sander.

Datum publicatie: 28.08.2024

Vlaanderen: Play Nostalgie schrapt gepresenteerde programma’s in het weekend

Play Nostalgie maakt radicale keuzes in het nieuwe radioseizoen en zet meer in op muziek. Als gevolg hiervan verdwijnen de gepresenteerde programma’s in het weekend. Daarnaast is het nieuws verplaatst naar enkele minuten voor het hele uur en zijn de reguliere verkeersupdates geschrapt.

Datum publicatie: 28.08.2024

Dit is de nieuwe programmering van Slam per 2 september

Slam wijzigt de programmering per maandag 2 september. Afgelopen vrijdag werden hierover de eerste details al bekend, maar nu is ook de complete programmering duidelijk. Vrijdag werd onder meer bekend dat Jarno van der Wielen de nieuwe middagshow gaat presenteren met Erik-Jan Rosendahl en Juli Maan.

Datum publicatie: 28.08.2024

Patrick Wolda krijgt dagelijks programma op SLAM!

Patrick Wolda is voortaan op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 12:00 uur te horen op SLAM!. De dj was tot nu op zondagavond te horen, samen met Max Bolhuis. Dat programma stopt vanwege de verhuizing van Patrick naar de dagprogrammering.

Datum publicatie: 27.08.2024