Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

BNR Nieuwsradio start muziekzender: BNR Business Beats

Nieuwszender BNR Nieuwsradio heeft een muziekzender gelanceerd: BNR Business Beats. Dit station is er speciaal voor mensen die graag muziek luisteren tijdens het werk, aldus de radiozender in een persbericht.

Datum publicatie: 05.09.2024

JOE viert eerste verjaardag met record marktaandeel

Terwijl JOE is uitgegroeid tot zesde zender van Nederland, blijft Qmusic marktleider met een marktaandeel van 20,8%. JOE is met een marktaandeel van 6,8% de zesde zender van Nederland.

Datum publicatie: 05.09.2024

Waylon treedt op bij welkomstfeest Gerard Ekdom voor luisteraars

Gerard sprak vanochtend in de ochtendshow met Waylon, die dit najaar voor de zevende keer in Rotterdam Ahoy staat met zijn Waylon’s Top 1000-concert.

Datum publicatie: 05.09.2024

Omroep Brabant komt met nieuwe Top 900

Omroep Brabant Radio komt met een nieuwe editie van de Top 900, de muzieklijst voor elke Brabander waarin nationale en internationale artiesten gemixt worden met Brabantse muziek. Het wordt voor de dertiende keer dat de lijst wordt uitgezonden.

Datum publicatie: 05.09.2024

Drie talenten NPO Campus krijgen vaste plek in nachtprogrammering 3FM

Anneli Verhees, Bas van Schaik en Maikel van Duinen krijgen vaste plek in de nachtprogrammering van NPO 3FM. De drie deejays maken deel uit van het opleidingstraject NPO Campus en mogen nu vlieguren maken op de publieke radiozender.

Datum publicatie: 05.09.2024

Luistercijfers week 35: Radio 2 weer marktleider, Radio 538 zakt flink

NPO Radio 2 is weer marktleider, terwijl Radio 538 flink inlevert. Dat blijkt uit de luistercijfers van het NMO over week 35, die deze week veel later werden gepubliceerd dan normaal. Radio 2 noteert een marktaandeel van 12,0 procent, een winst van 0,5 procentpunt ten opzichte van een week eerder.

Datum publicatie: 04.09.2024

Nieuwslezer Marrit de Vries alweer gestopt bij ochtendshow Radio 10

Nieuwslezer Marrit de Vries is na een paar maanden alweer gestopt bij de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. Marrit begon in juni als onderdeel van het team van de ochtendshow voor vier dagen per week, maar Radio 10 heeft besloten toch een nieuwslezer te willen die iedere ochtend te horen is.

Datum publicatie: 04.09.2024

Zo klinken de jingles van Ekdom in de Morgen op Veronica (audio)

Gerard Ekdom is afgelopen maandag gestart in de ochtend op Radio Veronica. En bij een nieuwe werkgever horen natuurlijk nieuwe jingles. Hiervoor klopte de deejay aan bij Sonic Spring van Maurice Verschuuren.

Datum publicatie: 04.09.2024

Eerste Prinsjesdag kabinet-Schoof op NPO Radio 1

Op de derde dinsdag in september (de 17e) presenteert het kabinet-Schoof zijn eerste begroting. NPO Radio 1 staat dan tussen 12 en 16 uur volledig in het teken van de troonrede van koning Willem-Alexander.

Datum publicatie: 03.09.2024

Live verslaggeving ADO Den Haag terug op Radio West

Radio West heeft na een maand de live voetbalverslaggeving van ADO Den Haag hervat. Afgelopen vrijdag was hierdoor de wedstrijd tegen Excelsior weer live te volgen via de regionale omroep. “Hoogste tijd dat onze onenigheid werd opgelost,” aldus hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West.

Datum publicatie: 03.09.2024