Radionieuws

We verzamelen alle nieuws over Nederlandse radio's en maken ze beschikbaar, zodat je makkelijk op één plek geïnformeerd wordt. Als je denkt dat we belangrijk nieuws zijn vergeten, geef het dan maar door! Met behulp van het filterpaneel boven het nieuws kan je op naam, inleidende tekst, of uploaddatum filteren. Daarnaast kan je het nieuws sorteren op titel en datum. Normaal wordt het meest recente nieuws weergegeven. Bij vragen schrijf ons via de pagina Contact!

Filteren

Eline la Croix krijgt vrijdagavondprogramma op Joe

Eline la Croix heeft een vaste plek in de programmering op Joe gekregen. Sinds afgelopen week is ze op vrijdagavond tussen 18 en 22 uur te horen. “Ik vind het heel leuk en ben er superblij mee,” zo laat ze weten.

Datum publicatie: 10.09.2024

RTV Drenthe zet AI-stem definitief in als nieuwslezer

Na een experiment deze zomer, heeft RTV Drenthe besloten om nieuwsbulletins in het weekend automatisch te lazen inlezen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Dat gebeurt alleen als er geen redacteur aanwezig is die kan nieuwslezen.

Datum publicatie: 10.09.2024

Luuk van den Braak in vroege ochtend Radio 10, Dennis Verheugd op vrijdagavond

Radio 10 heeft een aantal kleine wijzigingen in de programmering doorgevoerd. Luuk van den Braak is voortaan elke werkdag van 5:00 tot 6:00 uur te horen met een voorprogramma voor de ochtendshow. Luuk was elke werkdag van 6:00 tot 10:00 uur als sidekick van Lex Gaarthuis.

Datum publicatie: 10.09.2024

André Hazes meest voorkomende artiest in Meezing Top 500 van 100% NL

André Hazes Senior is met 14 noteringen de populairste artiest in de Meezing Top 500 van radiozender 100% NL. Deze lijst met beste meezingers, samengesteld door 100% NL met hulp van de luisteraars is deze hele week te horen.

Datum publicatie: 09.09.2024

Daniël Lippens debuteert op Radio 2: “Voelt eigenlijk wel goed”

Daniël Lippens heeft vannacht zijn debuut gemaakt op NPO Radio 2. Hij was tussen 0:00 en 2:00 uur te horen met ‘Van Inkels Choice’. “Jeroen van Inkel was zo lief om mij deze twee uurtjes te laten overnemen. Zo gezegd, zo gedaan.

Datum publicatie: 09.09.2024

Dennis Verheugd terug op vrijdagavond op Radio 10

Dennis Verheugd is voortaan weer op vrijdagavond te horen op Radio 10. Niet meer met de ‘Den’s Fever’, maar tussen 19 en 21 uur. “Vanaf nu ben ik er weer elke vrijdagavond”, aldus Verheugd afgelopen vrijdag aan het begin van zijn programma.

Datum publicatie: 08.09.2024

Dave Minneboo: “Radio 538 klinkt nu wat volwassener”

Radio 538 is na een aantal mindere jaren weer bezig met een opmars. “Op 538 gebeurt heel veel op het moment en dat zie je gelukkig terug in de cijfers, dus dat is fijn”, zo zegt Dave Minneboo, creatief directeur Talpa Radio, in de podcast ‘Talpa Media Insight’.

Datum publicatie: 06.09.2024

Tim op het Broek en Kink op verzoek van rechter om tafel over concurrentiebeding

Tim op het Broek en Kink hebben van de rechtbank twee weken de tijd gekregen om alsnog een oplossing te vinden in het conflict over het concurrentiebeding. De middagdeejay wil overstappen naar NPO Radio 2, maar het concurrentiebeding verhindert een snelle overstap.

Datum publicatie: 06.09.2024

Drie talenten NPO Campus krijgen vaste plek in nachtprogrammering 3FM

Anneli Verhees, Bas van Schaik en Maikel van Duinen krijgen vaste plek in de nachtprogrammering van NPO 3FM. De drie deejays maken deel uit van het opleidingstraject NPO Campus en mogen nu vlieguren maken op de publieke radiozender.

Datum publicatie: 05.09.2024

Omroep Brabant komt met nieuwe Top 900

Omroep Brabant Radio komt met een nieuwe editie van de Top 900, de muzieklijst voor elke Brabander waarin nationale en internationale artiesten gemixt worden met Brabantse muziek. Het wordt voor de dertiende keer dat de lijst wordt uitgezonden.

Datum publicatie: 05.09.2024